Κυριάκο, καλύτερα να τρως παρά να μιλάς! (Video)

Ίσως θα ήταν προτιμότερο να κρύβουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και να μην μιλάει γιατί εκτίθεται ο ίδιος και το κόμμα του…

Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος να μιλάει;

Ο Βορίδη;

Ο Άδωνης; 

Ο Σαμαράς;

Ο λόγος για τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha, όπου θαυμάσαμε τα άψογα ρούχα και παπούτσια του (μια περιουσία) αλλά και την απουσία κάθε μνήμης και λογικής…

Αν και με όλα αυτά ένα debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και δύο σημεία της χθεσινής συνέντευξής του όπου -ούτε λίγο ούτε πολύ- στο ένα ψεύδεται και στο άλλο απλά θέλει να αγνοεί τις βασικές αρχές της Οικονομίας.

Του είπε λοιπόν ο δημοσιογράφος του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ ότι έπεσε έξω όταν είχε εκτιμήσει πως δεν θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές, τη στιγμή μάλιστα που δανειζόμαστε χαμηλότερα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη όμως -όπως έκανε πάντα σε όλα τα θέματα- προχώρησε σε διάψευση του… εαυτού του:

«Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές. Είπα ότι θα έχει μεγάλη δυσκολία να βγει στις αγορές και επιμένω σε αυτό και σήμερα. Η Ελληνική Δημοκρατία έχει αντικειμενική δυσκολία να δανειστεί μεγάλα ποσά, αλλά το πραγματικό πρόβλημα κ. Σρόιτερ είναι τελικά ποιον εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές».

Αρκεί ένα googlάρισμα για να βρεις 2.000+ αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ότι η οικονομία πάει στα βράχια, πως η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και πως δεν θα τα καταφέρει να βγει στις αγορές…

Αυτό έλεγε μάλιστα και το 2017 όταν μιλούσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του:

Και μετά από αυτό το ψέμα που βγάζει μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε από πλήρη άγνοια, είτε γιατί θεωρεί τους πάντες πνευματικά κατώτερούς του… προχώρησε σε έναν ακόμη παραλογισμό:

«Η απάντηση είναι, ότι τα επιτόκιά μας σε σχέση με τα γερμανικά, γιατί με αυτά πρέπει να συγκρίνονται, εξακολουθούν να είναι ψηλά», είπε ο τιτανομέγιστος οικονομολόγος Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκρίνοντας την Ελλάδα με τα αρνητικά επιτόκια της Γερμανίας, τη βαριά βιομηχανία της, την ατμομηχανή της Ευρώπης…

Επιπλέον: Το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο που ψήφισε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενίσχυσαν το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας καθώς παρατηρήθηκε από το 2010 και μετά φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες προς τις γερμανικές. Επίσης και μετανάστευση τουλάχιστον 500.000 νέων και ειδικά επιστημόνων κυρίως γιατρών στα γερμανικά νοσοκομεία και γενικότερα στη γερμανική παραγωγή.

Με απλά λόγια η κρίση (γενικά) ευνόησε ιδιαίτερα τη Γερμανία η οποία προσέφερε καταφύγιο -όχι μόνον στους επιστήμονες- αλλά και στους «επενδυτές». Δηλαδή, οι κίνδυνοι ύφεσης έστρεψαν τα κεφάλαια στην ασφάλεια των γερμανικών πολυετών τίτλων, έστω και αν οι επενδυτές καλούνται να πληρώνουν κάτι στην Γερμανία για να την δανείζουν.

«Γερμανία - η μεγάλη κερδισμένη των χαμηλών επιτοκίων -368 δις ευρώ εξοικονόμησε η Γερμανία λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνακόλουθης μείωσης των επιτοκίων δανεισμού, όπως προκύπτει από νέους υπολογισμούς της γερμανικής Bundesbank.», έγραφε η Deutsche Welle στις 10-1-2019.

Τη μία λένε πως ο Τσίπρας θα καταρρεύσει, την άλλη πως δεν θα βγει στις αγορές... Μετά πως βγήκε αλλά τα καλά επιτόκια οφείλονται στο ότι οι Αγορές προεξοφλούν τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη... Μετά δεν του φτάνουν τα θαυμάσια επιτόκια και τα συγκρίνει με της Γερμανίας...

Συντονιστείτε τελικά! 

Είναι απορίας άξιο πως αυτογελοιoποιείται έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά στο κάτω-κάτω… δικαίωμά του!

Και μία ερώτηση: Πότε ήταν καλύτερα Κυριάκο Μητσοτάκη:

Όταν το spread ήταν στις 5000 μονάδες ή τώρα που είναι στις περίπου 300 μονάδες και δανειζόμαστε με τα ίδια επιτόκια που δανειζόμασταν το 2004 και το 2006;

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.