Κυριάκο σε ενοχλεί ο Πέτρος αλλά όχι η Νίκη που ήταν αντιπρόεδρος στην Ιντρακόμ και στο Ίδρυμα Κόκκαλη;

Κυριάκο σε ενοχλεί ο Πέτρος αλλά όχι η Νίκη που ήταν αντιπρόεδρος στην Ιντρακόμ και στο Ίδρυμα Κόκκαλη;

«Το γαρ πολύ της θλίψεως» πλακώνει την Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μένος του για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη τον έχει κάνει να ξεχάσει τα ιερά και τα όσια του κόμματος του.

«Διαπλοκή» αλά καρτ

Ο Κυριάκος λοιπόν καταγγέλλει ως απόδειξη «διαπλοκής» την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα που έχει στις δικές του τάξεις ως υποψήφια ευρωβουλευτή την κυρία Νίκη Τζαβέλα, που υπήρξε από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και του Γιάννη Λάτση. 

Οι επιχειρήσεις Λάτση (Eurobank, Wind) ήταν στην πρώτη λίστα με φοροφυγάδες που είχε ονομαστεί Lux-Leaks. Το σκάνδαλο του Λουξεμβούργου. Οι εταιρείες είχαν κάνει μυστική συμφωνία με το Λουξεμβούργο αποκρύπτοντας τεράστια ποσά για να γλυτώσουν τη φορολογία. Tα σχετικά ρεπορτάζ είχαν συνταράξει τον ευρωπαϊκό τύπο, αλλά στην Ελλάδα οι σχετικές εταιρείες είχαν τη γνωστή ασυλία από τη μεγάλη μερίδα των γνωστών …media!

Και φυσικά, όπως έσπευσε κατόπιν εορτής και η Ντόρα να καταγγείλει και ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν στα Panama Papers.

1η επιλαχούσα, ατυχήσασα δηλαδή, στις ευρωεκλογές του 2014, η κυρία Τζαβέλα με πλούσιο βιογραφικό – κανονικό, όχι όπως του Κυριάκου – στον ιδιωτικό τομέα και θαυμάστρια των Λάτση και Κόκκαλη δεν ενοχλεί λοιπόν τον Κυριάκο ούτε βλέπει σημάδια διαπλοκής στην δική του επιλογή. Αντιθέτως υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη είναι καραμπινάτη διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι το φόντο, εκεί που κινήθηκε επαγγελματικά η κυρία Τζαβέλα, χωρίς φυσικά να υπονοούμε κάτι για τη δική της ακεραιότητα. Απλώς επειδή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου ξεχνάει, καλό είναι να θυμόμαστε οι υπόλοιποι.

Καταγγελία διαπλοκής αλά καρτ δεν υπάρχει. Σωστά;

«Νίκη, welcome back» 

Η κυρία Τζαβέλα σε συνέντευξη που είχε δώσει στο «Πρώτο Θέμα» (Μάιος 2014) είχε μιλήσει για τη θητεία της στο Ίδρυμα Λάτση, στο Ίδρυμα Κόκκαλη και τη θέση της ως αντιπροέδρου της Ιντρακόμ. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

«Φτιάξαμε μια σχολή στο Πωγώνι της Ηπείρου, απ’ όπου βγήκε η πρώτη εκπαιδευμένη γενιά τεχνικών βορειοηπειρωτών» λέει. Θυμάται τον Μακαριστό Σεραφείμ σαν έναν πραγματικά χαρισματικό άνθρωπο, ο οποίος της δίδαξε πολλά. «Έχω κρατήσει μια συμβουλή που μου είχε δώσει. Μου έλεγε πως, όταν είσαι το Νο1 κάπου και πρέπει το διοικητικό συμβούλιο να πάρει μια απόφαση, αν δεν έχεις διασφαλίσει την πλειοψηφία, δεν θα πας στο συμβούλιο. Θα προτιμήσεις να σπάσεις το πόδι σου και να μπεις στο νοσοκομείο, γιατί δεν πρέπει να καταλάβουν πως δεν έχεις την πλειοψηφία». Όσο για τον Γιάννη Λάτση, δηλώνει πως είναι η πιο εντυπωσιακή προσωπικότητα που έχει γνωρίσει. «Ο καπετάν Γιάννης είχε μεγάλη διορατικότητα και μεγάλο πάθος για την Ελλάδα. Τόσο πάθος και αγάπη για την Ελλάδα έχω δει σε ελάχιστους Έλληνες» λέει.

Μετά από τέσσερα χρόνια στο Ίδρυμα Λάτση, δημιούργησε με τον Σωκράτη Κόκκαλη το Ίδρυμα Κόκκαλη. «Εκεί διαχειρίστηκα ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, για το πανεπιστήμιο Harvard. Μια εμπειρία χάρη στην οποία απέκτησα βαθιά γνώση όλης αυτής της περιοχής και έκανα εκατοντάδες καλούς φίλους. Με ένα μικρό διάλειμμα, όταν πήγα στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, επέστρεψα ως αντιπρόεδρος της Intracom» λέει μιλώντας με θαυμασμό για τον Σωκράτη Κόκκαλη και προσθέτει: «Εκεί με υποδέχτηκε με μια τεράστια ανθοδέσμη και μια κάρτα που έγραφε “Welcome back”. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι το πιο δυνατό μυαλό που έχω συναντήσει στη ζωή μου, με αγάπη για την πατρίδα και κοσμοπολίτικη θεώρηση των πραγμάτων. Έχω μεγάλη αγάπη και σεβασμό γι’ αυτόν και την οικογένειά του».

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ: «Σε λίγο θα μας πουν ότι ο Μαρινάκης πληρώνει τους λογαριασμούς στην Κουμουνδούρου…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter