Κυριάκο, στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί

Κυριάκο, στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί

Γνωριζόμαστε λίγο πολύ όλοι σε αυτή τη χώρα, οπότε είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο λόρδος παρά τω Χριστοφοράκω και ανέμελος Λουδοβίκος της Πάρνηθας, συγκρίνεται σε θέματα περιουσιακά με τον Τσίπρα.

Να δούμε μερικά πράγματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος μετακινείται τζάμπα με το ελικόπτερο του Κυριακού. Εξηγήσεις δεν έχουν δοθεί επ αυτού. Είναι ο πρωθυπουργός που η σύζυγός του με τις εταιρείες της συνδέεται απευθείας με πρόσωπο που δικάζεται για διακίνηση μαύρου χρήματος (πρόκειται για τη Γεωργία Ευσεβίου).

Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που η οικογένειά του κατέχει offshore εταιρεία που χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδης περίπτωση στα Paradise Papers. Είναι ο πρωθυπουργός του οποίου η σύζυγος πλέον (και όχι κάποια εν διαστάσει ή όπως το δηλώνει σύζυγος) έχει λάβει στην επιχείρησή της 800.000 ευρώ από τον εφοπλιστή Λασκαρίδη, κρυφά μάλιστα (γιατί άραγε;) μέσω offshore. Ούτε επ αυτού υπήρξαν εξηγήσεις.

Είναι ο πρωθυπουργός που έτυχε να κατέχει δύο σπίτια, ένα στην Τήνο και ένα στην Κηφισιά, μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο. Φυσικά και δεν έδωσε εξηγήσεις γι αυτές τις συμπτώσεις που ευλόγησαν τη φιλία του με τον μιζαδόρο της Siemens. Είναι ο πρωθυπουργός, τον οποίο ως βουλευτή είχε ευεργετήσει ο Χριστοφοράκος με δωρεές τηλεφωνικών κέντρων, καφετιέρες και πλυντήρια, δηλαδή τον έχει δωροδοκήσει. Εξηγήσεις σε αυτό δόθηκαν, ότι επρόκειτο για αγορά και ο Μητσοτάκης έτρεξε να πληρώσει εκ των υστέρων τα πεσκέσια αφού δηλαδή αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο δωροδοκίας όπως το είχε περιγράψει η γραμματέας του Χριστοφοράκου.

Κυρίως όμως, ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός, που μιλάει για σχοινί στο σπίτι του Βολταίρου.

Η υπόθεση “αγοράς” του σπιτιού στο Παρίσι, είναι μια κλασσική περίπτωση απόκτησης ακινήτου που συνοδεύεται από όλα τα ερωτήματα για την διακίνηση μαύρου χρήματος, η οποία δεν ερευνήθηκε ποτέ από τη Δικαιοσύνη, ακόμη και όταν πριν ένα χρόνο προσθέσαμε στοιχεία που αποδεικνύουν ανακρίβειες στο νέο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Η υπόθεση του σπιτιού στο Παρίσι, είναι η πιο προκλητική υπόθεση σκανδάλου που συνδέεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του. Το 2006, δέκα μέρες αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε να δηλώνει σε διάσταση με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι (μια διάσταση την οποία ούτε εμείς καταλάβαμε πότε άρχισε και έληξε μα κυρίως δεν την κατάλαβαν αυτοί) η σύζυγός του δημιουργεί μια γαλλική εταιρεία. Η εταιρεία αυτή έχει μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ. Δηλαδή έχει στο ταμείο της μόνο 10.000 ευρώ. Ούτε ευρώ παραπάνω.

Η εταιρεία αυτή, μέσα σε δέκα μέρες από την ίδρυσή της, δίνει μετρητά 725.000 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου. Πρόκειται για θαύμα. Πού βρήκε τα χρήματα αφού στο ταμείο της είχε μόνο 10.000 ευρώ; Η εταιρεία παίρνει και 900.000 ευρώ δάνειο από γαλλική τράπεζα (ναι αυτή η εταιρεία που μόλις είχε δημιουργηθεί) για να αποπληρώσει το σπίτι.

Ποιες ήταν οι εξηγήσεις του Μητσοτάκη για όλα αυτά που ουδέποτε δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες γιατί «ήταν σε διάσταση»; Η εξήγηση ήταν ότι χτυπάνε τη σύζυγό του άνανδρα.

Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια. Αφού η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι έγινε ξανά Μαρέβα Μητσοτάκη, έπρεπε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία να δηλωθούν στο πόθεν έσχες και να ερευνηθούν κιόλας μετά από όλη αυτή τη φασαρία. Εξαφανίστηκαν όμως γιατί όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, η εταιρεία και το σπίτι, διαβιβάστηκαν σε συγγενικό πρόσωπο. Με τρία δημοσιεύματά του το Documento, αποκάλυψε πως πρόκειται για ψευδή δήλωση.

Ακόμη και σήμερα, η εταιρεία αυτή και κατ επέκταση το σπίτι του Βολταίρου, ανήκουν στην κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι και νυν (ξανά) Μητσοτάκη. Κανένας δεν γνωρίζει τι συνέβη με τα 900.000 ευρώ του δανείου που πάρθηκε για το σπίτι, αφού η ψευδής δήλωση του Μητσοτάκη ότι μεταβιβάστηκε η εταιρεία, τον απαλλάσσει από την υποχρέωση να δηλώσει οτιδήποτε. Πληρώθηκε και πώς, με τι εισοδήματα; Δεν πληρώθηκε; Χαρίστηκε από κάποιον;

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις ως δημόσιο πρόσωπο και κυρίως ως πρωθυπουργός της χώρας. Τα ερωτήματα δεν αφορούν την προσωπική του ζωή, αλλά την απόκτηση οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων.

Πάμε τώρα στον Τσίπρα. Πρέπει να δώσει απαντήσεις ο Αλέξης Τσίπρας; Φυσικά και πρέπει ως δημόσιο πρόσωπο και με τέτοιο ρόλο. Αλλά σε ποια ερωτήματα; Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν με το το ότι έχει αγοράσει εξοχικό στο Σούνιο και κατέληξαν ότι τελικώς το νοίκιασε αλλά το νοίκιασε φτηνά. Ανάμεσα στα δημοσιεύματα που διυλίζουν το Λεγραινά αλλά καταπίνουν τα Παρίσια του Βολταίρου, διακρίνει κανείς διάσπαρτες φήμες για «γείτονες που εκτιμούν την ανακαίνιση του σπιτιού σε εκατομμύρια ευρώ» όπως έγραψε ο έγκυρος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ.

Εμείς δημοσιεύσαμε έγγραφα, ο Παπαχρήστος φήμες. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε για το τι νοίκιασε και πώς το νοίκιασε. Πριν μερικά χρόνια κλήθηκε να απαντήσει αν πήρε το σπίτι που μένει στην Κυψέλη, από πλειστηριασμό μετά από κατάσχεση σε κάποιον κακομοίρη. Κανένας δεν θυμάται τη συγνώμη που αναγκάστηκαν να ζητήσουν οι δημοσιογράφοι για το ψεύτικο δημοσίευμα, αλλά ο Γκαίμπελς θα ήταν περήφανος σήμερα γι αυτό το «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι θα μείνει».

Ο Μητσοτάκης δεν διασπείρει μόνο κρυφά τα άθλια δημοσιεύματα, αλλά παίρνει την πολιτική ευθύνη για την υιοθέτησή τους ως γραμμή της ΝΔ. Γνωρίζει ενδεχομένως πως δεν μπορεί να πλήξει ουσιαστικά τον Τσίπρα ειδικά σε αυτά τα θέματα. Γνωριζόμαστε λίγο πολύ όλοι σε αυτή τη χώρα, οπότε είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο λόρδος παρά τω Χριστοφοράκω και ανέμελος Λουδοβίκος της Πάρνηθας, συγκρίνεται σε θέματα περιουσιακά με τον Τσίπρα.

Αυτό που θέλει ο Μητσοτάκης είναι να γυρίσει την ατζέντα, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τη σοβαρή ανικανότητά του να διαχειριστεί την πανδημία . Στοχεύει επίσης να παγιώσει την πεποίθηση στον κόσμο πως όλοι είναι ίδιοι, όλοι έχουν βρώμικη τη φωλιά τους και δεν χρειάζεται ιδιαίτερος προβληματισμός στο τι είναι ο καθένας. Οπότε αρκεί αύριο να ψηφίσει με την τάση των δημοσκοπήσεων και των διακαναλικών αγιογραφιών.

Ο Μητσοτάκης δεν προσπαθεί μόνο να κατηγορήσει τον αντίπαλό του με τη φαιά προπαγάνδα. Πρωτίστως επιχειρεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του αφού τελικώς «όλοι τα ίδια κάνουν». Τώρα αν από τη μία μιλάμε για χορό χρήματος (πιθανόν μαύρου μάλιστα) και διαφθορά και από την άλλη για νοίκι, μικρή σημασία έχει.

ΥΓ: Μια και το νομιμοποίησε ο ίδιος ο Μητσοτάκης ως ερώτημα των ημερών περί ενοικίου και διαμονής, μπορεί να μας απαντήσει πόσο νοικιάζει το διαμέρισμά του στον Περιφερειακό Υμηττού, πόσα τετραγωνικά είναι και από ποιον το νοικιάζει; Μήπως το νοικιάζει από κάποιον τον οποίο εξυπηρετεί και με τις πολιτικές του αποφάσεις; Περιμένουμε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter