Κυριάκος εναντίον Μητσοτάκη για τα τεράστια υπουργικά σχήματα «όπου καθένας παίρνει μια καρέκλα» (Video)

Κυριάκος εναντίον Μητσοτάκη για τα τεράστια υπουργικά σχήματα «όπου καθένας παίρνει μια καρέκλα» (Video)

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται πως άλλα έλεγε πριν αναλάβει την εξουσία και άλλα έπραξε όταν βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας. Όμως ο αριθμός ρεκόρ θέσεων υπουργών και υφυπουργών που κατέγραψε στο νέο του υπουργικό συμβούλιο αποκαλύπτει με σαφήνεια τον λαϊκισμό και την υποκρισία που τον διακρίνει.

«Αυτο που είναι πολύ ενοχλητικό, λειτουργικά και αισθητικά, είναι αυτή η εικόνα των τεράστιων υπουργικών σχημάτων όπου ο καθένας παίρνει μια καρέκλα μόνο και μόνο για να κρατηθούν κάποιες κομματικές ισορροπίες». Η παραπάνω αναφορά θα μπορούσε να έχει έρθει από τους πολιτικούς αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του υπουργικού του συμβουλίου, που αριθμεί 64 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αναπληρωτών υπουργών και τριών υπουργών Επικρατείας, άνευ χαρτοφυλακίου.

Κι όμως, τα λόγια αυτά τα έλεγε στο «παρά ένα» των εκλογών του 2019, όταν τότε καταφερόταν κατά του Αλέξη Τσίπρα, για ένα υπουργικό συμβούλιο που αριθμού 47 άτομα.

«Πολλοί έχουνε πει κύριε Σρόιτερ ότι δεν θα το κάνουν αυτό και το κάνουν. Εγω ζητώ από τους Έλληνες πολίτες σε αυτό να με εμπιστευτούν. Θα έχουμε μικρότερο υπουργικό σχήμα. Δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί, δεν έχουνε κανένα λόγο ύπαρξης σε κανένα Υπουργείο. Ένα λειτουργικό και σφιχτό σχήμα με συγχωνεύσεις υπουργείων» ανέφερε ακόμα τότε, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ και σε άλλη του συνέντευξη εκείνη την περίοδο ήταν λάβρος για τις πολλές θέσεις, και ειδικά για εκείνες των αναπληρωτών.

«Το πρώτο νομοσχέδιο οργάνωση κυβέρνησης θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης. Και δεν θα αφορά μόνο το μόνο πόσα υπουργεία θα έχουμε, θα είναι ένα σχήμα μικρότερο από το σημερινό. Δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές. Οι αναπληρωτές υπουργοί είναι μια θέση που δεν κατάλαβα ποτέ, δηλαδή ένας υπουργός που αναφέρεται στον πρωθυπουργό και όχι στον προϊστάμενό του… Δεν θα έχει αναπληρωτές, μόνο υπουργούς και υφυπουργούς» υποσχόταν τότε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Οι… προγραμματικές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη τότε, πριν αναλάβει την εξουσία, έρχονταν απέναντι μετά από μία σειρά μνημονιακών κυβερνήσεων με αρκετά μικρά σχήματα. Του Λουκά Παπαδήμου αριθμούσε περί τα 50 άτομα, του Αντώνη Σαμαρά περί τα 41. Νωρίτερα, του Γιώργου Παπανδρέου 38. Ακόμα και οι κυβερνήσεις Καραμανλή, οι τελευταίες προ κρίσεις, αριθμούσαν περί τα 50 μέλη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης καταφέρνει να καταγράψει ρεκόρ δεκαετιών, με το μεγαλύτερο υπουργικό σχήμα, και μάλιστα, δεν απολογείται καν για αυτή του την -ακόμα μία- αναντιστοιχία λόγων και έργων. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο, μεταξύ τύρου και αχλαδίου μιλώντας στον «χαλαρό καφέ» με τους πολιτικούς συντάκτες για τα κυβερνητικά του σχέδια, έφτασε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί πως «εγώ ποτέ δεν ήμουν θιασώτης των μικρών και ευέλικτων σχημάτων». Επικαλέστηκε δε πως «δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

Απολάυστε τι έλεγε πριν αναλάβει την εξουσία για τα μεγάλα υπουργικά σχήματα, χωρίς… καρέκλα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter