Κυριάκος και Μαρέβα σε VIP πτήσεις διαπλοκής

Κυριάκος και Μαρέβα σε VIP πτήσεις διαπλοκής

Η αποκάλυψη του Documento ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του μετακινήθηκαν με αλλεπάλληλα δρομολόγια του ελικοπτέρου του επιχειρηματία Θοδωρή Κυριακού δεν σχολιάστηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνηθίζει να βγάζει ανακοινώσεις ακόμη και για τις άδειες του Κουφοντίνα. 

Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος δεν κατάφερε να αποκρύψει τη σημασία του και την πολιτική και ηθική διάστασή του.

Οι νέες αποκαλύψεις του Documento κάνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Φαίνεται ότι οι σχέσεις με τον Κυριακού, οι οποίες φτάνουν στο επίπεδο να χρησιμοποιείται το ελικόπτερό του ως… αεροταξί για το ζεύγος Μητσοτάκη, δεν ήταν στιγμιαίο ατόπημα. Από επίσημα έγγραφα αεροπορικής εταιρείας που εκτελεί πτήσεις VIP φαίνεται πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλώνεται ως επιβάτης σε πτήση του γνωστού επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου τον Μάιο του 2018. Την εποχή δηλαδή που η σύζυγος Μητσοτάκη βρίσκεται στο επίκεντρο αποκαλύψεων για δραστηριότητες που δεν ταιριάζουν με τον ρόλο της ως συζύγου πολιτικού προσώπου, φαίνεται ότι η ίδια έχει επιλέξει να ταξιδέψει και πάλι με ιδιωτικό αεροσκάφος, εγείροντας για μια ακόμη φορά ερωτήματα για τη γυναίκα του Καίσαρα. Εντυπωσιακό επίσης δεν είναι μόνο το γεγονός των μετακινήσεων με το ελικόπτερο του Κυριακού με προορισμό το Πόρτο Χέλι, αλλά και το ποιον συνάντησαν ο Κυρ. Μητσοτάκης με τη Μαρέβα στη βίλα του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκαν με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αποποιηθεί τον ρόλο τού πολιτικού και έχει κατακριθεί από τον βρετανικό Τύπο ως μεσάζοντας συμφερόντων ακόμη και δικτατόρων.

Στις 14 Μαΐου 2018 ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη για τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Ο αρχηγός της ΝΔ είχε ανακοινώσει επισήμως πως μετά την Αλεξανδρούπολη θα μετέβαινε στην Ιμβρο για να συμμετάσχει στα θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, παρουσία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε μια ανάρτηση στο Facebook την οποία συνόδευε με μια χαριτωμένη φωτογραφία του ιδίου και της συζύγου του. Η ανάρτηση που έγινε γνωστή ως «γκάφα Μητσοτάκη» ενημέρωνε ότι δεν μπορούσε να πάει στην Τουρκία γιατί είχε ξεχάσει το διαβατήριό του. Οσα περιέγραφε η ανάρτηση ίσχυαν και χρειάστηκε η κινητοποίηση του διπλωματικού σώματος προκειμένου να μπορέσουν ο ίδιος και η Μαρέβα να ταξιδέψουν στην Ιμβρο.

Το ζεύγος Μητσοτάκη συνάντησε τον οικουμενικό πατριάρχη και φυσικά πήρε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιμβρο στις 15 Μαΐου 2018. Την ίδια μέρα επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στις 16 Μαΐου ο Μητσοτάκης έπρεπε να μεταβεί στη Σόφια για να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η Μαρέβα VIP

Εκτός από το ζεύγος Μητσοτάκη, στους εορτασμούς στην Ιμβρο συμμετέχει ο γνωστός επιχειρηματίας Θόδ. Αγγελόπουλος, ως μέγας άρχων λογοθέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στις 15 Μαΐου ο επιχειρηματίας επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στην Αθήνα, με ενοικιαζόμενο αεροσκάφος πτήσης VIP.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, το αεροσκάφος 9H-VCF της εταιρείας Vista Jet νοικιάστηκε για να μεταφέρει τον επιχειρηματία. Στις 14 Μαΐου η εταιρεία ενημερώνει το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης ότι θα πραγματοποιήσει πτήση στις 15 Μαΐου από Κέρκυρα προς Αλεξανδρούπολη χωρίς επιβάτες. Στη συνέχεια θα παραλάβει πέντε επιβάτες και θα πετάξει για Αθήνα. Σύμφωνα με τα αρχεία, οι επιβάτες είναι:

THEODOROS ANGELOPOULOS

IOANNIS EMMANOUIL PAPADOKONSTANTAKIS

NIKOLAOS TSIAKAS

X MITSOTAKI

MARIA EVA VIRGINIA GRABOWSKI

Στις 15 Μαΐου στις 10.11 η εταιρεία κάνει νέα ενημέρωση στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης με βάση την οποία το αεροσκάφος θα απογειωθεί από Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Αθήνα με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα 15.00 zulu (δηλαδή 18.00 ώρα Ελλάδας). Η νέα λίστα επιβατών είναι:

THEODOROS ANGELOPOULOS

IOANNIS EMMANOUIL PAPADOKONSTANTAKIS

NIKOLAOS TSIAKAS

VASILEIOS KARATZAS

MARIA EVA VIRGINIA GRABOWSKI

Δηλαδή στην πτήση VIP του επιχειρηματία συμμετέχει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Μητσοτάκη που εκείνη την περίοδο δέχεται έντονη κριτική για δραστηριότητές της (offshore, Paradise Papers, πόθεν έσχες), οι οποίες θέτουν ερωτήματα για τον ρόλο της ως συζύγου αρχηγού κόμματος. Οι σχέσεις του επιχειρηματία Θόδ. Αγγελόπουλου με το ζεύγος Μητσοτάκη, οι κοινωνικές σχέσεις δηλαδή, δεν είναι ακριβώς το πρόβλημα. Το γεγονός όμως ότι, όπως στην υπόθεση με το ελικόπτερο του καναλάρχη Κυριακού, η οικογένεια Μητσοτάκη ευνοείται από τον επιχειρηματία, ο οποίος δεν είναι υποχρεωμένος να απολογείται σε δημόσιο έλεγχο όπως οι πολιτικοί (έχει μάλιστα κάθε λόγο να προασπίζει τα συμφέροντά του), σαφώς είναι ένα ακόμη σοβαρό θέμα για το πώς η οικογένεια Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται τις σχέσεις με τους επιχειρηματίες και την ηθική. Στις δύο υποθέσεις που αποκάλυψε το Documento αυτές οι σχέσεις προφανώς έχουν χαρακτήρα εξυπηρέτησης που δεν μπορεί να συμβαδίζει με τη συμπεριφορά αρχηγού κόμματος. Στην περίπτωση μάλιστα Κυριακού ο Μητσοτάκης είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του ιδίου και των καναλαρχών στον νόμο που ρύθμιζε το τηλεοπτικό τοπίο και προέβλεπε οι καναλάρχες να πληρώνουν για τις δημόσιες συχνότητες. Ο Μητσοτάκης με επιμονή διατύπωνε τη θέση να μην πληρώνουν οι καναλάρχες –με των οποίων τα ελικόπτερα απ’ ό,τι φαίνεται πετά– αλλά δεν απολογείται γι’ αυτό.

Το όνομα «X. MITSOTAKI» στη λίστα επιβατών δεν αναφέρεται σε μέλος της οικογένειας του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά μάλλον πρόκειται για τη συνεπώνυμη Χαρά Μητσοτάκη, η οποία έχει την ιδιότητα της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter