Κυριάκος και όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!

Κυριάκος και όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!

Ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και έγινε σαφές χθες, στη συνέντευξή του στην Έλλη Στάη, κάνοντας πρεμιέρα στην εκπομπή της στο Open, «Open Mind».

Βέβαια καθόλου «open minded» (ανοιχτόμυαλος) δεν αποδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ για ποδαρικό… δεν το λες και γουρλή αφού η εκπομπή πάτωσε, και μάλιστα όταν είχε παραλάβει υψηλά νούμερα.

Θα πείτε, πώς να μην πατώσει αφού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει τι άλλο να πει και επαναλαμβάνει ό,τι έχει ήδη ξεπεραστεί και διαψευσθεί στην πράξη…

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στη Στάη – Η τηλεθέαση δεν …βλέπει τις δημοσκοπήσεις (Photo)

Αφού λοιπόν μας σκιαγράφησε την «Άγια Οικογένεια» της πολιτικής ζωής, με απλά λόγια το τζάκι της Οικογένειας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη λέγοντας ότι είναι υπερήφανος και ώριμος πολιτικός (συνήθως λιβανίζεις το χώρο και τους άλλους, όταν λιβανίζεις τον εαυτό σου λέγεται εγωκεντρισμός) επανέλαβε τα ανιστόρητα κατά της… Συμφωνίας των Πρεσπών!

Και μπορεί η οικογένειά του, σύσσωμη, να ήταν υπέρ της συμφωνίας, αλλά τόσο το πετυχημένο προξενιό με την ακροδεξιά όσο και η προεκλογική επιλογή της πατριδοκαπηλίας τον οδηγεί σε επικίνδυνες γραφικότητες…

Επανέλαβε μάλιστα πως ο Τσίπρας αντάλλαξε την «κακή συμφωνία» με τις συντάξεις, άσχετα αν διαψεύστηκε από τους πάντες και τα πάντα!

Εξάλλου, δεν μπορούσε να πει πως ο ίδιος μια χαρά ήθελε την περικοπή των συντάξεων, τόσο γιατί το επιθυμούσε, όσο και γιατί έκρινε ότι θα τον βοηθούσε προεκλογικά.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης και Χατζηδάκης δεν κρύβουν ότι θέλουν να κοπούν οι συντάξεις! (Video)

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τερμάτισε και άλλο:

«Αυτή τη Συμφωνία (…) αν τη θέλαμε στο Βουκουρέστι θα την είχαμε εκείνη τη στιγμή. Είπαμε όχι στο Βουκουρέστι ακριβώς γιατί τα ζητήματα γλώσσας, εθνότητας, ταυτότητας είναι πάρα πολύ σημαντικά. Είναι σημαντικά για συναισθηματικούς λόγους που δεν μπορούμε να τους παραγνωρίσουμε, είναι πάρα πολύ σημαντικά για οικονομικούς λόγους».

Δηλαδή αυτή τη συμφωνία που την χτυπάνε αλύπητα και σήμερα οι εθνικιστές των Σκοπίων(VMRO) θα μπορούσε να την είχαν πετύχει το 2008 με την πΓΔΜ… όταν στα Σκόπια ήταν κυβέρνηση το VMRO και ο Γκρούεφσκι!

Εδώ η πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια της μπροστά στην μικροπολιτική αλητεία…

Αλλά για την ιστορία και πέραν της αγιογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη (που βεβαίως δεν θέλει την απλή αναλογική) σημασία έχει και μια χθεσινή του αναφορά για νίκη στις Ευρωεκλογές…

Εκεί και ο Μητσοτάκης δεν έβαλε πήχη:

«Πήχη βάζουν οι άλτες του ύψους ή του επί κοντό, θέλω μια μεγάλη νίκη και νομίζω το βράδυ των εκλογών θα καταλάβουμε μια μεγάλη νίκ», είπε ο Μητσοτάκης χωρίς να το προσδιορίσει… Δεν είναι τυχαίο που θύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εθνικές εκλογές με 7 μονάδες διαφορά.

Μάλλον όσο πλησιάζουν οι εκλογές των ζώνουν τα φίδια…

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνης «προσγειώνεται» και χαμηλώνει τον πήχη της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter