Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συνέβη τίποτα στον Έβρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συνέβη τίποτα στον Έβρο

Δεν συνέβη τίποτε στον Έβρο δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , σε συνέντευξή του στο Star Channel, υιοθετώντας την γραμμή άμυνας ότι τα περί «κατάληψης ελληνικού εδάφους» προήλθαν από fake news και ότι πρόκειται για τεχνική διαφορά που θα διευθετηθεί.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης συντάχθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος δήλωσε ότι «πρόκειται για μερικές δεκάδες μέτρα» και απέδωσε την ευαισθησία για τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε «ακροδεξιά ρητορική την οποία υιοθέτησε και η αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Θα σας πω από που πιστεύω ότι προέκυψε το ζήτημα. Νομίζω ότι υπάρχει ενδεχομένως μία νευρικότητα από πλευράς Τουρκίας, σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδος να ενισχύσει το φράχτη στις Καστανιές και να χτίσει και ένα νέο φράχτη στο τμήμα των Φερών, εκεί δηλαδή που δεν είναι το όριο με την Τουρκία, ο ίδιος ο ποταμός. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να το κάνουμε. Θα το κάνουμε, όπως το κάναμε ήδη στο Βόρειο τμήμα. Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ρηματική διακοίνωση ότι θα το κάνουμε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

Όσο για το διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός το απέδωσε στην συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων σε τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, λέγοντας ότι αυτό που προέχει είναι η ανάταξη της οικονομίας τους προσεχείς μήνες. Όσο για τον ανασχηματισμό κάποια στιγμή θα γίνει αλλά όχι άμεσα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πυρήνας της πολιτικής μας παραμένει ο ίδιος. Έχουμε 158 βουλευτές. Μια μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία. Είμαστε πιο ισχυροί σήμερα πολιτικά από ότι ήμασταν στις 7 Ιουλίου όταν κέρδισα στις εκλογές. Δεν έχουμε συμπληρώσει καν χρόνο. Είμαστε Κυβέρνηση 10 μηνών και γίνεται συζήτηση για πρόωρες εκλογές; Τελείως ανεύθυνη αυτή η συζήτηση. Ούτε ανασχηματισμό βλέπω λόγο να κάνω αυτή τη στιγμή. Πάντα, κάποια στιγμή θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός. Αλλά, δεν είναι του παρόντος και πρέπει να σας πω…».

Κατά τα λοιπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με εμφανή στόχευση να πιστωθεί πολιτικά οφέλη από μία… πολυμεταχειρισμένη υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter