Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε ακόμα στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου για την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε ακόμα στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου για την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Την βεβαιότητα ότι «βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και έχουμε γνώση και θέληση να τον βαδίσουμε με γοργά βήματα», εκφράζει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «του χρόνου τέτοιες μέρες, καθώς θα «ξημερώνει» το έτος ορόσημο του 2021, να είμαστε ακόμα πιο περήφανοι που πήγαμε την Ελλάδα και τους Έλληνες ακόμη πιο ψηλά”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τον δικό του απολογισμό του 2019 ενώ επαναλαμβάνει τα έωλα προεκλογικά του συνθήματα: «…Στο πρώτο μισό του 2019 έκλεισε ένας πολύχρονος κύκλος καθήλωσης, ανασφάλειας και δημαγωγίας. Ενώ η άνοιξη και το καλοκαίρι σήμαναν αλλαγή εποχής και στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου άνοιξαν τον δρόμο για λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια. Και για Ανάπτυξη για Όλους. Μία πολιτική που απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά για να αποδώσει. Αλλά είναι η μόνη που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας…Ο συνολικός απολογισμός του χρόνου που φεύγει γίνεται πολύτιμος οδηγός γι’ αυτόν που έρχεται. Το 2020 αφήνουμε πίσω τον διχασμό, το ψέμα και την ανικανότητα. Και βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά. Η Ελλάδα δεν έχει, πια, capital controls. Δανείζεται με τους ευνοϊκότερους όρους από ποτέ. Και νέες επενδύσεις αυξάνουν τις θέσεις εργασίας. Οι πολίτες πληρώνουν τώρα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, όπως και λιγότερους φόρους και εισφορές, ενώ τα πανεπιστήμια επιστρέφουν, σταδιακά, σε φοιτητές και καθηγητές. Και οι γειτονιές ξαναγυρίζουν στους κατοίκους τους. Υποδεχόμαστε το 2020 με 32 ήδη ψηφισμένους νόμους, που εκσυγχρονίζουν την οικονομία και την κοινωνία. Με ένα Σύνταγμα που εξυγιαίνει το πολιτικό σύστημα. Ενώ διευκολύνει, επιτέλους, τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν για τον τόπο τους. Και με ένα κυβερνητικό σχήμα που μέσα σε 180 ημέρες υλοποίησε 60 σοβαρές δεσμεύσεις μας, τιμώντας έτσι το σύνθημα της Συμφωνίας Αλήθειας που η κυβέρνηση υπέγραψε με τους πολίτες: Το είπαμε, το κάνουμε!».

Κάνει αναφορά στα ελληνοτουρκικά λέγοντας: «Οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα να αποκρούσουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε πάνω από όλα ένα λαό ενωμένο αλλά και ώριμο. Σε μία εποχή όπου πολλές κοινωνίες βιώνουν μεγάλους εσωτερικούς διχασμούς, αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη”. Κλείνοντας αναφέρει: “Είμαστε ακόμα στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Οι πρώτες επιτυχίες χάνουν το νόημά τους αν δεν έχουν συνέχεια και διάρκεια. Και η κανονικότητα εύκολα γίνεται ραθυμία αν δεν την χαρακτηρίζουν η ταχύτητα και ο δυναμισμός…Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter