Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενας μεσήλικας στη Νεολαία Λαμπράκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενας μεσήλικας στη Νεολαία Λαμπράκη
Τον Μητσοτάκη τον απολαύσαμε ημίγυμνο όταν έβαζε στο fit κορμί του τον ήλιο του εμβολίου.

Καλό οικογενειάρχη όταν εμφανίστηκε οικογενειακώς στο προεδρικό μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός. Τρυφερό σύζυγο σε πάμπολλες στιγμές, χειμερινές και θερινές, με κορυφαία τη διά ποδηλάτου ανάβαση στην Πάρνηθα. Παιδί του λαού σε δημοτικούς χορούς απανταχού της χώρας, με κορυφαίο το πανηγύρι μετά τσαμπούνας στην Ικαρία. Αλλά όπως φαίνεται το ρεπερτόριο του ανδρός είναι ανεξάντλητο. Προχτές μας αιφνιδίασε όλους με την εμφάνισή του ως αριστερού νοσταλγού της Νεολαίας Λαμπράκη. Τόσο αριστερού μάλιστα που να δίνει μαθήματα ταξικής πάλης στον Τσίπρα και να ξηλώνει τα αριστερά γαλόνια του ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς με ΚΕΙΝΗ την Αριστερά δεν έχετε καμιά σχέση!».

Oλα αυτά στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παιδεία, που απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Κυριάκος με ΚΕΙΝΗ τη Δεξιά έχει μεγάλη σχέση. Συνεχιστής των καλύτερων παραδόσεών της στις νέες συνθήκες. Και αστυνομία στα πανεπιστήμια εγκαθιστά. Και τους φραγμούς στη μόρφωση αποκαθιστά. Και την ιδιωτική παιδεία συνιστά. Και όλα όσα τότε οδήγησαν σε αγώνες, διαδηλώσεις και συγκρούσεις τα εισάγει διά νόμου ως νέο καθεστώς της ανώτατης παιδείας. Μεταρρύθμιση Μητσοτάκη – Κεραμέως και όποιος δεν καταλαβαίνει ο μπάτσος τον περιλαβαίνει. Διότι και τα ίδια μέσα χρησιμοποιεί για να επιβάλει τη μεταρρύθμισή του. Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Η της Κεραμέως μόρφωση των νέων και αναμόρφωση των παλιών επιβάλλεται με τα του Μητσοτάκη ΜΑΤ. Το κομψό όμως, το ευφυές, το απαστράπτον στα επιχειρήματα για τα νέα εγχειρήματα, είναι η αριστερή εμφάνιση του Κυριάκου. Η ταξική σημασία της πανεπιστημιακής αστυνομίας είχε διαφύγει κι από τον ίδιο τον Μαρξ. Η επίσης ταξική ανάγκη να κλείνουν για τους μη προνομιούχους οι πόρτες των πανεπιστημίων είχε διαφύγει κι από τον ίδιο τον Λένιν. Ενώ η έξωση από τα πανεπιστήμια όσων δεν παίρνουν εγκαίρως το πτυχίο τους είχε διαφύγει κι από τον ίδιο τον Τρότσκι. Ολα αυτά τα αποκατέστησε ο Μητσοτάκης και καλούμαστε να τα εμπεδώσουμε για να μην την πληρώσουμε. Διότι έτσι πάει η ταξική κλιμάκωση της νέας τάξης πραγμάτων στην παιδεία: ο Κυριάκος εισάγει τη στρατηγικήιδεολογική παράμετρο. Η Κεραμέως εισάγει το πρακτικό-τακτικό σχέδιο. Και ο Χρυσοχοΐδης εξάγει το δόντι όποιου επιχειρεί να χαλάσει σχέδια και πρακτικές.

Τώρα, αν εσείς επιμένετε να θυμάστε ότι ο Κυριάκος γαλουχήθηκε πολιτικά σε μια οικογένεια που ο μπαμπάς δήλωνε στους αστυνομικούς «εσείς είστε το κράτος». Να θυμίζετε ότι πριν από δύο χρόνια καλούσε τους νέους να μην ασχολούνται με ασήμαντες στιγμές του παρελθόντος, όπως η δολοφονία του Λαμπράκη. Και να πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός είναι ακραίος μεγαλοαστός, ακραίος δεξιός και ακραίος υποκριτής με κεντρώο, ακόμη και αριστερό καμουφλάζ. Τότε ανήκετε σε μια παρωχημένη Αριστερά. Για περάστε από τη ΓΑΔΑ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter