Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιστορική συνεδρίαση – Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιστορική συνεδρίαση – Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων, λόγω της συναίνεσης που επετεύχθη από τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΜέΡΑ 25. Τι ανέφερε για τη συνεργασία Τουρκίας και Λιβύης αλλά και για το προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι θα καταργείται το «θεσμικό ανάχωμα» μεταξύ των απόδημων και των πολιτών της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας ως ιστορική τη συνεδρίαση της Τετάρτης καθώς: «Δίνεται σάρκα και οστά στην πρόσφατη ενισχυμένη συνταγματική κατοχύρωση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ευχή του ήταν να στηριχθεί το όλο εγχείρημα από το σύνολο των βουλευτών, κάτι που δεν θα συμβεί λόγω της στάσης του ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε… ύστατη έκκληση στον Γιάνη Βαρουφάκη: «Εξ αρχής εξέφρασα την ευχή να στηριχθεί και από τους 300. Δεν φαίνεται ότι θα συμβεί αυτό, αλλά το προσεγγίζουμε με 291. Κάνω μια ύστατη έκκληση στον κ. Βαρουφάκη, ώστε και το δικό του κόμμα να το στηρίξει».

Για το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης, σημείωσε ότι: «Αυτό το χαρτί δεν σημαίνει τίποτα, θα καταρρεύσει. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο αλλά γιατί δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος, με νομιμοποίηση, να το επικυρώσει στη Λιβύη. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας αυτή η συμφωνία να μην ισχύσει», εκφράζοντας βεβαιότητα για τη στήριξη της Ε.Ε προς την Ελλάδα.

Όσο για το προσφυγικό, σημείωσε ότι… «η Ελλάδα κάνει καλά τη δουλειά της», καλώντας την Τουρκία και την Ευρώπη να πράξουν το ίδιο και συμπληρώνοντας πως το θέμα δεν θα λυθεί άμεσα και απαιτεί υπομονή και κατανόηση από τους πολίτες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter