Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κυνήγι μαγισσών» η διερεύνηση του #Novartis_Gate

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κυνήγι μαγισσών» η διερεύνηση του #Novartis_Gate

Με αναφορές στην εξωτερική πολιτική και στη συμπεριφορά της Άγκυρας ξεκίνησε την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε γενικώς την κυβέρνηση για την πολιτική της τόσο απέναντι στην Τουρκία όσο και απέναντι στην πΓΔΜ.

Ο ίδιος πλήρως εναρμονισμένος με τη γραμμή Σαμαρά και Βενιζέλου χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis «κυνήγι μαγισσών», ενώ υπονόησε ότι όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και σχετίζονται με το σκάνδαλο απομακρύνουν τους επενδυτές και γίνονται αντιληπτά από τους γείτονές μας οι οποίοι αποθρασύνονται!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα και να διχάσει τους Έλληνες. Εξάλλου, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση έχει στήσει παρακράτος επειδή επιχειρεί να διερευνήσει μέσω Προανακριτικής Επιτροπής το σκάνδαλο της Novartis. «Οι πολίτες δεν πείθονται ούτε από σκευωρίες ούτε από σόου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κόσμος περιμένει προτάσεις για το πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές και πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις».

Επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενα του Ευάγγελου Βενιζέλου ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη φέρνοντας ως παράδειγμα τον ορισμό της τ. προέδρου του Αρείου Πάγου ως νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού ξεχνώντας φυσικά να αναφέρει ότι κατά το παρελθόν εν ενεργεία και όχι συνταξιούχοι δικαστικοί υπήρξαν σύμβουλοι και οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας της ΝΔ. Ταυτόχρονα, κατά την πάγια τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ισχυρίστηκε ότι βάλλονται πολιτικά πρόσωπα μέσω των οικογενειών τους.

Ερχόμενος στο προκείμενο, στη συζήτηση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε αν πράγματι ενδιαφερόταν για τη διαφάνεια να ζητήσει τη διερεύνηση και του αδικήματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Θέλετε να απαλλάξετε τον κ. Κουρουμπλή και να καλύψετε τις ευθύνες» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πολεμήσει όσο ήταν στην αντιπολίτευση την προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος Υγείας που κατά τον ίδιο επιχειρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Είπε μάλιστα ότι δεν το ανακάλυψε η κυβέρνηση αλλά το FBI, αλλά φρόντισε να πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα λέγοντας ότι μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση προσπάθησε να εμπλέξει πολιτικούς της αντιπάλους στήνοντας γκρίζες ζώνες μέσα στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε παρ’ όλα αυτά να υπάρξει φως. «Να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter