Κυριάκος Μητσοτάκης – Μητσοτάναξ ο Α΄!

Κυριάκος Μητσοτάκης – Μητσοτάναξ ο Α΄!

Η ελληνική Δεξιά, που στην πολυτάραχη ιστορία της γέννησε ταγματασφαλίτες, δωσίλογους, παρακρατικούς και Γκοτζαμάνηδες, άλλαξε πίστα: γέννησε άνακτα

Τι σου είναι ο άνθρωπος! Αυτό αποφαίνεται ο φιλόσοφος της παρέας βλέποντας τον τελευταίο καιρό τα σουσούμια, το ύφος, τις πράξεις, τα διαγγέλματα και το ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Που κάνουν φανερό και στον πιο αδαή μαστιγωτή των Πρεσπών ότι δεν έχουμε πια στην έρμη τη χώρα πρωθυπουργό ή ενός ανδρός –και της οικογενείας, βεβαίως– αρχή ή τέλος πάντων έναν ιππότη του «επιτελικού κράτους» για την Ελλαδίτσα. Εχουμε βασιλέα. Ανακτα. Ο διακαής πόθος της ευγενούς φαμίλιας επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, το Μέγαρο Μαξίμου αποκτά τη λάμψη Λουδοβίκου, ο ανιψιός αποκτά τις εξουσίες του μεγάλου αυλάρχη και τα τέκνα αποκτούν τη σειρά της διαδοχής. Δεν μας κυβερνάει πια ο κοινός θνητός και φίλος του λαού Μητσοτάκης. Μας κυβερνάει ο Μητσοτάναξ Α΄!

Η στέψη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του στραταρχικού θριάμβου κατά της πανδημίας και ύστερα από αυτόν. Κάτι ενδείξεις του τύπου «το επιτελικό κράτος είμαι Εγώ και το σόι μου» είχαν βέβαια βάλει σε υποψίες τους καχύποπτους. Αλλά όταν τα δημοσιεύματα κατακλύστηκαν από «God save the king», τα διαγγέλματα κατακλύστηκαν από βασιλικά Εγώ, ο λαιμός τεντώθηκε σε πόζες που υπονοούν στέμμα, η βασιλική σύζυγος συστηματοποίησε τις εμφανίσεις της πλάι στον άνακτα και τα βασιλικά τέκνα εισέβαλαν στον δημόσιο βίο, σε επίσημες επισκέψεις μάλιστα όπως η τελευταία στο Ισραήλ, η υπόθεση πήρε επίσημο χαρακτήρα. Η ελληνική Δεξιά, που στην πολυτάραχη ιστορία της γέννησε ταγματασφαλίτες, δωσίλογους, παρακρατικούς και Γκοτζαμάνηδες, άλλαξε πίστα: γέννησε άνακτα.

Εννοείται ότι του λόγου το ασφαλές βεβαιώνουν τα ενδότερα των ανακτόρων. Βασιλεία χωρίς ανακτορικές μηχανορραφίες δεν λέει. Η βασιλική αδερφή εξοστρακίστηκε, πλην δεν σταματά να συνωμοτεί στο παρασκήνιο. Ο βασιλικός ανιψιός άλφα λύνει και δένει και ψυχαγωγείται σε μαύρα κότερα. Ο βασιλικός ανιψιός βήτα, γιος τής κακοχρονονάχει και δήμαρχος πρωτευούσης, βλέπει τις φιλοδοξίες του για τον θρόνο να ψαλιδίζονται εν μέσω της οδού Πανεπιστημίου. Η βασιλική σύζυγος επιδίδεται σε συνωμοσίες κατά της συζυγικής οικογένειας και άλλα τινά, τα οποία της αποδίδουν τον τίτλο της βασίλισσας των offshore. Η χώρα εν γένει απολαμβάνει μια ωραία ατμόσφαιρα βασιλικής εξουσίας, η οποία διαθέτει λάμψη, αυλικούς, διαδόχους, βασιλικές τουαλέτες και φυσικά βασιλικά διπλώματα κατ’ απονομήν. Οπως το δίπλωμα κυλινδρόμυλων, για παράδειγμα.

Κατ’ ακολουθίαν, ο βασιλικός Τύπος, που απολαμβάνει βασιλικά γεύματα, έχει αναλάβει το καθήκον να προσθέτει την αλήθεια της ενημέρωσης στη λάμψη της βασιλείας. Τύφλα να ’χουν οι παλιές υμνολογίες για τη Φρειδερίκη και τον Κοκό μπροστά στις σημερινές δοξολογίες, ηλεκτρονικές και HD για τον Μητσοτάνακτα και τη βασιλική οικογένεια. Ο Θεός σώζει τον βασιλέα. Αν του μένει χρόνος, ας σώσει κι εμάς από τον βασιλέα. Αμήν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter