Κυριάκος Μητσοτάκης: Μία συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, χίλιες λέξεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μία συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, χίλιες λέξεις

Μια_x000D_
άκρως διδακτική συνέντευξη – που αλλού, _x000D_
στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ- έδωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμος_x000D_
ο φιλικός Τύπος της ΝΔ έσπευσε να υπομνήσει τις «απειλές» του προέδρου της ΝΔ_x000D_
στους επιχειρηματίες για την αυστηρή τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας! 

Ορθόν, αφού στη ζωή νοιώθεις την ανάγκη να απολογηθείς για όσα θέλεις να πράξεις κι όχι φυσικά για όσα δεν θέλεις να πειράξεις.

Ας δούμε όμως μερικά ενδιαφέροντα σημεία από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη: για παράδειγμα του προέδρου της ΝΔ φαίνεται ότι του αρέσουν οι ακίνδυνοι μονόλογοι. Πώς να εξηγήσει κανείς ότι αρνείται να πάει σε προεκλογική τηλεμαχία, για τα προγράμματα των κομμάτων τους, με τον πρωθυπουργό αλλά υπόσχεται να κάνει κάθε μήνα ανοιχτές συζητήσεις αν εκλεγεί πρωθυπουργός; Μήπως τότε είναι λίγο αργά;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρέσκεται και στις κωλοτούμπες. Η αρχική δήλωσή του για εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο μιλούσε για την περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από το κόμμα του. Υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε εκείνη η δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης σήμερα την άλλαξε αντικαθιστώντας τη «μη επίτευξη αυτοδυναμίας» με το «Αν δεν προκύψει κυβέρνηση»! Αυτό όμως δεν αφορά τον Ελληνικό λαό αλλά τον ίδιο. Όταν λάβει με το καλό τη διερευνητική εντολή ας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας αν πιστεύει ότι οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι καταστροφή για τη χώρα.

Αναφερόμενος σε αυτό το σενάριο και στο ενδεχόμενο να λάβει ψήφο ανοχής από το ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο προφανώς και δεν θα γίνουν εκλογές. Τότε προς τι η «τρομοκρατία» του Δεκαπενταύγουστου. Για το γεγονός ότι όπως ξαναείπε ο ίδιος δεν θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Δηλαδή τι λέει στον πολίτη; Ή το δικό μου πρόγραμμα με τους δικούς μου όρους ή πάει το καλοκαιράκι για σένα!

Είπε και κάποιες ανακρίβειες ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Είπε για παράδειγμα πως «Όταν λέω ότι θα ισχύσουν από 1-1-2020 οι μειώσεις των φόρων που θα νομοθετήσουμε στη Βουλή, είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να λέει ότι εγώ λέω ότι θα ισχύσουν από το 2021». Ο πρωθυπουργός όμως και τα στελέχη της Κυβέρνησης δεν είπαν αυτό. Είπαν ότι ενώ αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ υπόσχονταν μεγάλες φοροελαφρύνσεις ειδικά στη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες που «καταστράφηκαν από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» τελικά δεν θα γίνει καμία εντός του 2019, γιατί δεν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, και το 2020 θα μειωθεί μόνο ο ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που έχει ήδη γίνει από την παρούσα Κυβέρνηση.

Τέλος και το σκάνδαλο Novartis αν εκλεγεί η ΝΔ

Το πιο ωραίο όμως ο πρόεδρος της ΝΔ το κράτησε για τη διαλεύκανση των μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς στη χώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι πρόθεσή του είναι «να τελειώνουμε με το τοξικό κλίμα», πως η Βουλή είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει υποθέσεις, και πως αυτό εξαρτάται από την κυβερνητική εξουσία! Τι εννοεί όμως όταν λέει τοξικό κλίμα. Να υποθέσουμε την εμπλοκή στις υπό διερεύνηση υποθέσεις, πολιτικών από το κόμμα του και το ΚΙΝΑΛ. Δηλαδή η όποια διερεύνηση θα λαμβάνει χώρα μόνο αν δεν εμπλέκονται σε αυτήν ονόματα πολιτικών της ΝΔ! «Αυτός ο κύκλος ήταν θλιβερός και κλείνει», είπε ο κ. Μητσοτάκης για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, ούτε και η Εισαγγελία Διαφθοράς που έρευνα την υπόθεση της Novartis, για τη συνέχεια.

Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι για την ηγεσία της Δικαιοσύνης είπε πως «οι θέσεις θα πληρωθούν άμεσα από την επόμενη κυβέρνηση με επιλογές που εκτιμώ ότι θα είναι υπεράνω υποψίας και αναμφισβήτητου κύρους». Γιατί προφανώς τα πρόσωπα που πρότεινε ο πολιτικός του αντίπαλος είναι ύποπτα και προβληματικού κύρους σε αντίθεση με αυτά που θα προτείνει ο ίδιος!

Το μάθατε, το 2019 θα πιάσουμε τους στόχους!

Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης, τα στελέχη της ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κινδυνεύει οι στόχοι του προγράμματος, δηλαδή ο εξής ένας το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. Ωστόσο σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μας πληροφόρησε όλος αιφνιδίως ότι για το 2019 δεν θα χρειαστούν έκτακτα μέτρα, καθώς θα πιάσουμε τους στόχους!

Για το πόσο αυστηρώς θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ με τις μεγάλες επιχειρήσεις αρκεί η δήλωσή του ότι «Θα πιέσουμε τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα, απαιτώ από τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν εταιρικές καταθέσεις, άμεσα και επενδυτικά σχέδια που εξαγγέλλουν να υλοποιηθούν». Μετά από αυτήν την πίεση και την απαίτηση είναι βέβαιο ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός θα γονατίσει και θα τρέξει να βγάλει διαβατήριο να έρθει στη χώρα.

Έρχονται μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους!

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι «Εγγυόμαστε απόλυτα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Δεν πρόκειται κανείς σημερινός συνταξιούχος να δει τη σύνταξή του να μειώνεται» αφήνει ένα ορθάνοιχτο παράθυρο για μειώσεις στους νεοεισερχόμενους στο σύστημα κάτι που εκ των πραγμάτων προϋποθέτει η ιδιωτικοποίηση του δεύτερου πυλώνα (επικουρικό) όπως ισχυρίζονται και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κοινωνία «δεν ενδιαφέρεται να γυρίσει πίσω στο τι έγινε το 2007, το 2008, το 2009. Την ενδιαφέρει πού θα είμαστε το 2021». Όλως τυχαίως και τις τρεις αυτές ημερομηνίες κυβερνούσε το κόμμα του και ο ίδιος ήταν υπουργός. Εξ όνυχος τον λέοντα, που λέγανε και οι αρχαίοι… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter