Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρνητής της πραγματικότητας

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρνητής της πραγματικότητας

Η μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα εξουσίας σε κόμμα διαμαρτυρίας και υποδοχής ακροδεξιών στοιχείων, πιστώνεται αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε, σε 2 μόλις χρόνια, να φέρει το κόμμα στα δικά του μέτρα και του Αδωνη, ενώ ταυτόχρονα έγινε και φανατικός αρνητής της πραγματικότητας. Το «όχι σε όλα» είναι, πλέον, η επίσημη ιδεολογία της ΝΔ. Ακόμη και στα εθνικά θέματα. Κι αυτό είναι θλιβερό και συνάμα απογοητευτικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο «σουλτάνος» μέρα με τη μέρα ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ηγεσία της ΝΔ επιδίδεται μόνο σε ασκήσεις μικροπολιτικής και στείρας αντιπολίτευσης. Είτε πρόκειται για το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές στην Αδριανούπολη, είτε αφορά στις καθημερινές προκλήσεις της Άγκυρας σε Αιγαίο και Κύπρο.

Για του λόγου το αληθές, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον realfm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, είπε ότι για την εμπλοκή που υπάρχει με το θέμα των στρατιωτικών αυτό «οφείλεται» στο ότι ο πρωθυπουργός “υποτίμησε το γεγονός” και πως ο ίδιος δεν θα είχε υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχε «κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες. Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση”.

Για τον (προκλητικό) Ερντογάν το μόνο που βρήκε να ψελλίσει ήταν για την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Τουρκίας «σουλτάνο», λέγοντας ότι «ήταν λάθος». Τέλος, για το Σκοπιανό, αφού είπε ότι η… μεγαλειότητά του δέχεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις μόνο από τον πρωθυπουργό και όχι από τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών που έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, επανέλαβε τις γνωστές αιτιάσεις του περί «μυστικής διπλωματίας» που κατά τη γνώμη του ασκεί η κυβέρνηση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter