Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κληρονόμος της οικογενειακής παράδοσης

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κληρονόμος της οικογενειακής παράδοσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη επιβεβαιώνοντας και την οικογενειακή κληρονομιά αυτής του διχασμού των Ελλήνων.

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το πιο μακροχρόνιο και πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη ενώ τουλάχιστον στο ξεκίνημα αλλά και μέχρι πρότινος είχε στο πλάι του και την κοινωνία αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Είναι ο πρωθυπουργός που όχι μόνο δεν αντιλήφθηκε την κοινωνική κόπωση αλλά έστειλε τα παπάκια με τους ρόμποκοπ να κυνηγούν τον κόσμο στις πλατείες και στα παγκάκια για να του επιβάλλουν πρόστιμα με μια τιμωρητική αντίληψη βγαλμένη από τα χειρότερά μας χρόνια.

Είναι ο πρωθυπουργός εκείνος που χαρακτήρισε πεταμένα λεφτά την ενίσχυση του ΕΣΥ, την ενίσχυση των ΜΜΜ, την αγορά και τη διενέργεια περισσότερων τεστ που αρνήθηκε να εντάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία στο σύστημα (το έκανε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή) αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών (όχι μόνο με Covid-19).

Και όλο αυτό το διάστημα έδειχνε με το δάχτυλο τους πολίτες, αναρτούσε οδηγίες στο κοντρόλ της ΕΡΤ, έκανε mountain bike στην Πάρνηθα και socializing στην Ικαρία. Ήταν θέμα χρόνου ο κόσμος να αντιδράσει. Όχι στις λαϊκές πλατείες αλλά στη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα εκεί που χτυπά η καρδιά της μεσαίας τάξης που τον έφερε στην εξουσία. 

Όχι ως «απείθαρχος» αλλά ως έγκλειστος, ως εκείνος που του έκλεισαν το μαγαζί, που τον έκλεισαν στο σπίτι και που σε τελική ο ιός ξεσαλώνει. Μόνο ο Κυριάκος δεν το κατάλαβε αυτό. Και άφησε τους υπουργούς όπως ο Άδωνις να αυτοδιαψεύδονται κάθε λίγο και λιγάκι σε ένα διαρκές άνοιξε κλείσε που θα έκαιγε το μυαλό και Ελβετού όχι τον πτωχευμένο από το 2010 Έλληνα με τα τρία μνημόνια.

Ζώντας στον κόσμο των «αρίστων» που άλλοι έφτιαξαν γι αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νόμιζε ότι σκορπώντας κάποια εκατομμύρια στα ΜΜΕ θα εξωραΐσει την πραγματικότητα. Τώρα έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του και δεν τον σώζει ούτε ένα σύνταγμα τηλεοπτικών δημοσιογράφων τύπου Οικονόμου. Η, σε σκληρό lockdown εδώ και μήνες, Αττική κολυμπά στον κορονοϊό, το εξωτερικό χρέος εκτοξεύτηκε πλησιάζοντας τα 400 δις (!) και το ΑΕΠ αγγίζει τον πάτο του βαρελιού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ο Κυριάκος φαντασιώνεται φουστανέλες, τσαρούχια και βεγγέρες για τα 200 χρόνια προσπαθώντας να κρατηθεί από μια τεχνική κόντρα με τα άκρα, με τους «ινδιάνους» και τους καουμπόηδες μιας κόντρας που ουδόλως ενδιαφέρει τους πολίτες.

Κοντολογίς, η αποκαθήλωση του «Μεσσία» ξεκίνησε πολύ πιο γρήγορα από όσο προέβλεπαν ακόμη και όσοι γελούσαν με νόημα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδιζε την προεδρία της ΝΔ. Αλλά εκείνος απτόητος φαντασιώνεται εξεταστικές για την «σκευωρία» Novartis και τα «βοσκοτόπια» Καλογρίτσα (θέλοντας να «σκοτώσει» και το «αγαπημένο» του Documento), στηρίζει τον άνθρωπο που ψήφιζε τα μνημόνια χωρίς να τα διαβάζει τον αστυνόμο Κάλαχαν Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ετοιμάζεται για ένα ακόμη state of mind καλοκαιράκι στις εσχατιές των επώνυμων κληρονόμων της αριστείας και του διχασμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter