Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο… κομπάρσου στον Λευκό Οίκο

Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο… κομπάρσου στον Λευκό Οίκο

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν στην πολύκροτη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο την Τρίτη το βράδυ (ώρα Ελλάδας), καθώς η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού αποτελεί παράδειγμα προς… αποφυγή.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο δεν ήταν η ευτυχέστερη πολιτική στιγμή για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού ουσιαστικά απετέλεσε διαπόμπευση και εξευτελισμό του ρόλου του. 

Απ’ όσα έδειξαν οι εικόνες, τόσο από την υποδοχή του ζεύγους Μητσοτάκη από τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, όσο και εντός του Λευκού Οίκου, φάνηκε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο από το να περιοριστεί σε… δεύτερο ρόλο, λειτουργώντας ως «φόντο» του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο πάντα χειμαρρώδης Ντόναλντ Τραμπ είχε δίπλα του έναν άνθρωπο ο οποίος επέλεγε τη σιωπή και παράλληλα άφηνε τον Τραμπ να… αλωνίζει επικοινωνιακά, δίχως να έχει τη δύναμη να θέσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ την ατζέντα του.

Τέτοια αντιμετώπιση δεν υπήρχε από αρχηγό του Λευκού Οίκου διαχρονικά, ακόμα και όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αρχηγό εχθρικού κράτους.

Εκτός κι αν η πραγματική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η… τυφλή υποταγή στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πάντως δεν… δίστασε να πει και δύο καλά λόγια για την Ελλάδα.

«Νιώθω τους Έλληνες κοντά μου. Θα καταλήξουμε σε πολλές συμφωνίες», είπε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως η χώρα προσβλέπει στη στήριξη των ΗΠΑ.

Από αυτά που μεταδόθηκαν από τη συνάντηση, αυτό που έμεινε ήταν μια φωτογραφία των Μητσοτάκη και Τραμπ για το οικογενειακό άλμπουμ της οικογένειας του έλληνα πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter