Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Τα δύσκολα είναι μπροστά

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Τα δύσκολα είναι μπροστά

Αντί για διάγγελμα, χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το CNN και μία συνέντευξη στην Κριστιάν Αμανπούρ, για να επαναλάβει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και μας περιμένει σκληρή δουλειά.

Δεν παρέλειψε να διαφημίσει την κυβέρνησή του μετά από δέκα χρόνια λαϊκισμού (καρφί για τον Αντώνη Σαμαρά). Σταθερός στις ιδεοληψίες του δεν παρέλειψε να εκθειάσει τους τεχνοκράτες σε σχέση με τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τον αγαπημένο του ιδιωτικό τομέα που ανταποκρίθηκε. Φυσικά πέρα από τα απαγορευτικά μέτρα που όπως τόνισε ελήφθησαν πιο γρήγορα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν μίλησε ούτε για το όποιο σχέδιό του για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ούτε πολύ περισσότερο για την οικονομική κρίση που έρχεται. Ήταν άλλη μία εμφανής προσπάθεια του πρωθυπουργού να προβάλλει τον εαυτό του ως Έλληνα Τσώρτσιλ και το επιτελικό του κράτος το οποίο όπως ανέφερε συντονίζει από το γραφείο του στο Μαξίμου με μία στενή ομάδα συνεργατών.

Υπογράμμισε ότι τα μέτρα που λάβαμε σε πρώιμο στάδιο απέδωσαν με την σχεδόν καθολική η συνεργασία από τους Έλληνες πολίτες, που σεβάστηκαν τις κατευθύνσεις και έμειναν στο σπίτι με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Ανέφερε ότι έχουμε 50 νεκρούς αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται σχετικά καλά αν και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι μιλάμε για ένα σύστημα υγείας το οποίο εξέρχεται από μία δεκαετή κρίση.

Για το πώς δουλεύει απάντησε: Είμαι στο γραφείο μου με μία «σφιχτή» ομάδα των στενότερων συνεργατών μου. Εργαζόμαστε από το γραφείο και βεβαίως η διακυβέρνηση ασκείται χρησιμοποιώντας τηλεδιασκέψεις και αξιοποιώντας την τεχνολογία για να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους με τους οποίους πρέπει να μιλήσουμε. Και μπορώ να μοιραστώ μαζί σας ότι εκείνο που με εντυπωσίασε είναι πόσο γρήγορα το ελληνικό κράτος έχει κινηθεί προς το ψηφιακό του μέλλον. Έχουμε εφαρμόσει νέες πλατφόρμες, νέες εφαρμογές έχουν δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο πολύ γρηγορότερα. Κατά μία έννοια, αυτή η κρίση ήταν επίσης μια ευκαιρία, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, για το ελληνικό κράτος να αγκαλιάσει την ψηφιακή εποχή με πολύ ταχύτερο ρυθμό”.

Για τον αγαπημένο του ιδιωτικό τομέα ανέφερε: “Επίσης, νομίζω ότι αυτό που καταφέραμε να κάνουμε με σχετική επιτυχία είναι να κινητοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, τα μεγάλα ιδρύματα. Έχουμε πολλές δωρεές, μικρές και μεγάλες. Μας έχουν βοηθήσει να αγοράσουμε από το εξωτερικό πολλά από αυτά τα μέσα προστασίας που χρειαζόμαστε και θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να τους ευχαριστήσω. Η Ελλάδα θεωρείται μία επί το πλείστον ατομικιστική κοινωνία αλλά αν συγκρατήσω κάτι καλό που βγήκε από αυτή την κρίση είναι το ξεκάθαρο αίσθημα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, την πίστη ότι όλοι αγωνιζόμαστε μαζί. Επίσης, πιστεύω έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, στο κράτος, στην κυβέρνηση, μια εμπιστοσύνη που έπειτα από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης δεν ήταν σε μεγάλο απόθεμα. Υπάρχει μια διάχυτη αναγνώριση ότι κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματισμό. Έχουμε, ακόμα, αναθέσει στους ειδικούς τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέτωπο της επικοινωνίας. Έχουμε καθημερινή ενημέρωση από ειδικούς -όχι από πολιτικούς- οι οποίοι ενημερώνουν τον λαό ακριβώς για τις εξελίξεις. Κατά μία έννοια, μετά από μία δεκαετία λαϊκισμού, όταν ακούστηκαν απίστευτα πράγματα στον δημόσιο διάλογο, είναι πραγματικά παρήγορο ότι τώρα αυτοί που γνωρίζουν καλά τα θέματα, οι «τεχνοκράτες» που τόσα χρόνια δαιμονοποιούνταν, είναι αυτοί που μας οδηγούν όσον αφορά τις σωστές πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter