Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλαζονεία και fast track ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλαζονεία και fast track ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων δρομολογεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως ανέφερε στην ομιλία του για την κύρωση του προϋπολογισμού για το έτος 2024 «εντός του  νέου έτους θα έρθει επιτέλους η ώρα να κάνουμε πράξη για μία μεγάλη αλλαγή, η απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το νομοσχέδιο αυτό θα είναι νόμος του κράτους μέσα στον πρώτο μήνα του 2024. Θα συζητήσουμε και θα τους ακούσουμε όλους. Για να πάψουμε να έχουμε αυτή τη θλιβερή μοναδικότητα».

Μάλιστα οι διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ θα είναι fast track, καθώς ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας».

Αλαζονεία και ωραιοποίηση της πραγματικότητας

Παράλληλα, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν διαποτισμένη από «αλαζονεία» και από ωραιοποίηση της κοινωνικής πραγματικότητας, την στιγμή που η ακρίβεια θερίζει την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην αρχή ότι η «ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι τομή στον ιστορικό χρόνο, καθώς αποτελούσε εθνικός στόχος, ενώ σημείωσε ότι η ανεργία έχει πέσει κάτω από τις 10%, τονίζοντας ότι «πέρασε οριστικά η εποχή της εθνικής αναξιοπιστίας».

Επεσήμανε ότι θα αναλάβει 5 δεσμεύσεις, στις οποίες στάθηκε ιδιαίτερα στον στόχο «να μη ξαναπεράσει η κοινωνία την κρίση που αντιμετώπισε την τελευταία δεκαετία» και στην καταπολέμηση διαχρονικών προβλημάτων που χρονίζουν.

Μάλιστα, την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε μία «ιδανική» εικόνα της πραγματικότητας για την υγεία, την παιδεία και τους μισθούς των εργαζομένων, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για λαϊκισμό και  αναφέροντας ότι «για να είστε υπεύθυνοι θα μας λέτε όχι μόνο τις προτάσεις σας αλλά και από που θα βρείτε τους πόρους», ενώ συνέδεσε την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με την οικονομική σταθερότητα.

Στόχος η αύξηση των μισθών- «Ξέχασε» την ακρίβεια που θερίζει

Στο επίπεδο των μισθών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Όμως ο πρωθυπουργός «ξέχασε» να πει κάτι συγκεκριμένο στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, που είναι το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, η οποία γονατίζει τα «νοικοκυριά».

Τέλος, ο πρωθυπουργός  ανακοίνωσε την αύξηση κατά 20% στη αποζημίωση όλων των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία από τις αρχές του έτους, την στιγμή που «κλείνει τα αυτιά» στα αιτήματα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού για προσλήψεις και αναβάθμιση του υγειονομικού εξοπλισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter