Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοικτό γράμμα στους πολίτες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοικτό γράμμα στους πολίτες

Αγαπητοί μου πολίτες,

Δεν σας αποκαλώ «λαό» γιατί αυτό είναι υποτιμητική αριστερή φρασεολογία, αλλά σας αναβαθμίζω σε «πολίτες», που όμως, προς χάριν της ασφάλειάς σας, σας ψαλιδίζω τα δημοκρατικά σας δικαιώματα. «Δεν θα υποχωρήσω, δεν θα εκχωρήσω την ευθύνη, που μου αναθέσατε». Θα σας κάνω τη χάρη και δεν θα παραδοθώ, «δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος και τον δύσκολο χειμώνα» που έρχεται, «θα κάνω εκλογές στο τέλος της τετραετίας». 

Εδώ στη Βουλή όλη η αντιπολίτευση είναι εναντίον μου. Ειδικά αυτός ο επίμονος Αλέξης με σφυροκοπάει ανελέητα, ζητώντας μου να απαντήσω στο ερώτημα: Γιατί παρακολουθούσα τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη; Συνδέονται με τη τρομοκρατία, είναι πράκτορες ξένων συμφερόντων, ώστε να δικαιολογείται γιατί κρυφάκουγα τις συνομιλίες τους; 

Τώρα μεταξύ μας τι να απαντήσω;

Ότι δεν μου έφθανε να είμαι αρχηγός της ΝΔ και ήθελα να ελέγξω  τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο αν έβγαινε αρχηγός το φιλαράκι μου ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα  εξασφάλιζα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έκανε καμιά αποκοτιά στις επόμενες εκλογές και θα συμμαχούσε μαζί μου για να συνεχίζω να σας κυβερνάω, όπως μοναδικά εγώ γνωρίζω; Γιατί έχετε καταλάβει πλέον ότι χωρίς εμένα υπάρχει το χάος! Έρχεται η αντιπολίτευση και μου ζητάει «να μπει η χώρα σε δίμηνη ή τρίμηνη περιπέτεια, χωρίς να αναλογίζεται τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πατρίδα!» Θέλουν «να οδηγήσουν τη χώρα στην αστάθεια για να κάνουν το χατήρι  αυτών, οι οποίοι δεν θέλουν το Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στη κυβέρνηση και μου το λένε και κατάμουτρα!» Σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι αλαζόνας και εξουσιολάγνος, αλλά δεν έχω ακόμα ολοκληρώσει το θεάρεστο «αντικοινωνικό» μου έργο! 

Γιατί νομίζετε ότι αποφάσισα να υπαχθεί η ΕΥΠ επάνω μου και να φτιάξω ένα παρακράτος μέσα στην ΕΥΠ, που να μην φαίνονται πουθενά, ούτε τι συμβάσεις υπογράφει, ούτε το σκοπούμενο έργο τους, ούτε πόσα χρήματα ξοδεύονται ενώ οι υπογραφές για παρακολουθήσεις πολιτών να πέφτουν βροχή για λόγους εθνικής ασφάλειας!                              Με κατηγορεί ο Αλέξης ότι «είμαι αλλεργικός σε κάθε μορφή λογοδοσίας και έχω την ψευδαίσθηση ότι θα μείνω ανεξέλεγκτος εις το διηνεκές». Καλά αυτό δεν είναι αυτονόητο για έναν αυτοκράτορα όπως η αφεντιά μου;  Είναι δυνατόν να υπάγομαι σε νόμους; Δεν είμαι ο ιδιοκτήτης της χώρας;  Αν δεν εξασφαλίσω την μακροημέρευσή μου στου Μαξίμου και την μακροημέρευση των κολλητών και φίλων που με στηρίζουν, πως θα σας σώσω  από τα ξένα κέντρα εξουσίας που μας επιβουλεύονται; Για την ώρα, Κινέζοι, Ουκρανοί, Αρμένιοι, Τούρκοι και Ρώσοι, αύριο μπορεί και εξωγήινοι… 

Ειδικά οι Ρώσοι πρέπει να χρηματοδοτούν τους ΝΥΤ, FT, GUΑRDIAN, POLITICO, BBC για να με διαβάλουν και να με ρίξουν! Γιατί μέσα καλά τα πάω, με τόσο μπούκωμα στα ΜΜΕ έχουν ξεχάσει το ρόλο τους και την αποστολή τους, εκτός βέβαια κάποια γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ, που αντέχουν να αντιστέκονται γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ότι υπηρετούν ακόμα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας! Έξω όμως, πως να τα ελέγξω; Κάτι άκουσα για ενημέρωση 108. Καλό ακούγεται, δεν έχουμε πιάσει ακόμη πάτο!

Λέει η ενοχλητική αντιπολίτευση ότι αφού έχω  την αρμοδιότητα της ΕΥΠ πρέπει να γνωρίζω και ποιοι παρακολουθούνται! Αχ πόσο θα ήθελα να ζει σήμερα ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που μου δίδαξε το οικογενειακό σπορ των υποκλοπών να δει πόσο τον ξεπέρασα, αφού τους παρακολουθούσα όλους χωρίς να το γνωρίζω! Έδωσα εντολή στον  Γρηγοράκη, το ανίψι μου, και στον Παναγιώτη, τον καρδιακό μου, να λένε ότι μόνο αυτοί ξέρουν. Είναι δυνατόν επειδή έχω την αρμοδιότητα ως πολιτικός Προϊστάμενος της ΕΥΠ να γνωρίζω απόρρητα δεδομένα της ΕΥΠ, που γνωρίζουν οι υπηρεσιακοί; Κανείς δημοκρατικός θεσμός, ούτε η Βουλή  δεν πρέπει να γνωρίζει. Τι είπατε, Κουρέλιασα το Σύνταγμα! Έφτιαξα ένα παρακράτος στην ΕΥΠ, που παραπέμπει στο ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα! Καλά δεν κατανοείτε ότι η ΕΥΠ είναι και πρέπει να παραμείνει «ανεξέλεγκτη» από την πολιτική εξουσία για λόγους εθνικής ασφάλειας, Τι είπατε; Ότι αυτό δεν συνάδει με το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας; Δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι η Δημοκρατία είναι αδιέξοδη;

Μου ζητάει επίμονα ο Αλέξης να καταργήσω το νόμο που έφερα να μην ενημερώνονται οι πολίτες για τη παρακολούθησή τους, μέσω της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να μάθουν  πολιτικοί και δημοσιογράφοι, εάν παρακολουθούνται. Η Καθημερινή ανέφερε παρακολούθηση 7-8 πολιτικών. Αυτά είναι πίνατς! Κανείς δεν εξαιρείται. Πάταξον μεν άκουσον δε…μου σφύριξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αναφέροντας «τι νόημα έχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί της ΕΥΠ μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αν η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας;  ή τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής» οσονούπω….» Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!  Εγώ φταίω που συνηγόρησα να γίνει μέλος στην Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης και να ο «Σοφός» πως με ξεπληρώνει!

Είπα και κάποια ψεματάκια για συγκάλυψη. Κουνώντας θεατρινίστικα το δάκτυλο, προσπάθησα με συμψηφισμούς να πω στον Αλέξη ότι συνεργάτες του έχουν καταγγείλει παρακολουθήσεις τους. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνθηκα τις διαψεύσεις Βαρουφάκη, Πανούση και Βαλαβάνη, που ήρθαν αμέσως μετά στη Βουλή, ως δυνατές φάπες!

Προσπάθησα επίσης με αρκετά χυδαίο τρόπο να σπιλώσω τη μνήμη ενός μικρού παιδιού, της 5χρονης Μαρίας, που βρήκε τραγικό θάνατο στον Έβρο ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί, λέγοντας προπαγανδιστικά ότι κάποιοι τη βάφτισαν Μαρία ανήμερα της Παναγίας. Επιβεβαιώθηκε από δημοσιογράφο του Spiegel, που γνώρισε τους γονείς της, ότι πράγματι την έλεγαν Μαρία, συνηθισμένο όνομα στον Αραβικό κόσμο. 

Χρησιμοποίησα ακόμη και το ψεύτικο επιχείρημα ότι οι παρακολουθήσεις βουλετών της Χρυσής Αυγής συνέβαλαν στη εξάρθρωση της οργάνωσης. Πάλι διαψεύστηκα από τον δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη ότι καμία τέτοια παρακολούθηση βουλευτών δεν περιγράφεται στη δικογραφία της υπόθεσης, οι οποίοι άλλωστε συνελήφθησαν στα πλαίσια αυτοφώρου εγκληματικής ενέργειας και όχι για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Αγαπητοί μου πολίτες, λένε ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, αλλά η Ελλάδα θα βουλιάξει, αν βουλιάξω εγώ.. Το σωσίβιό μου ξεφούσκωσε, αλλά εγώ δεν παραδίδομαι γιατί «L’ Etat c’ est moi!»  Αυλαία.

                                                                                                                               

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter