Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή – Την Τρίτη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Αλέξης Τσίπρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή – Την Τρίτη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος».

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ενημερώνοντας και αυτούς μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεσή του να παραδώσει άμεσα τη διερευνητική εντολή και να «σπρώξει» τις διαδικασίες σε κάλπες μία εβδομάδα νωρίτερα από την 2α Ιουλίου, στις 25 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στις 25 Ιουνίου «ανακοίνωσε» ο Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter