Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγαλειότατε, το σλιπάκι σας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγαλειότατε, το σλιπάκι σας

Α, όλα κι όλα. Μπορεί να αγανακτούμε για την ακρίβεια, να τρομάζουμε για τη μακάβρια πορεία προς τις 30.000 χαμένες ζωές της πανδημίας, να αναπέμπουμε κατάρες και «ξέρεις εσύ», αλλά δεν γίνεται να το κρύψουμε: το ’χει ο μπαγάσας. Το ’χει. Το βασιλικό, το πριγκιπικό, το γαλαζοαίματο, το κάτι άλλο. Εκείνο το άυλο και υψιπετές που δίνει σε κάθε του κίνηση, κάθε μορφασμό, κάθε φιλοσοφημένη σιωπή ένα κάποιο ευδιάκριτο μεγαλείο. Δεν μυρίζει απλώς εξουσία, σαν κάποιος συνηθισμένος πρωθυπουργός, όχι. Ή και ασυνήθιστος, όπως ο Τσίπρας – μπλιαχ. Μυρίζει εξουσία βασιλική. Γονίδια που ο Θεός έδωκε να επιβάλλουν και να επικυρώνουν το αδιαμφισβήτητο της ιδιοκτησίας του επί ψυχών και ευρώ: το κράτος είμαι Εγώ.

Και ως εκ Θεού διά πατρός και μητρός άναξ συμπεριφέρεται. Και έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται. Διαθέτει βασίλισσα στο ύψος του μεγαλείου του, από το σόι των offshore. Πριγκιπόπουλα με στολή και αναστολή Merrill Lynch. Ακίνητα πανεθνικού εύρους. Και όχι μόνο παλιάμπελα και λιόδεντρα και σπίτια και το σπίτι του Βολταίρου και των Χανίων με τους εφτά καμπινέδες, αλλά και εμβληματικές κτήσεις όπως η ΔΕΗ, το Ελληνικό, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ. Και αγάλματα, ανάγλυφα, αγγεία, έργα τέχνης, μινωικά και κλασικά, τα οποία αποκόμισε η βασιλική οικογένεια ως ελάχιστη αμοιβή για τις υπηρεσίες της στο έθνος – των αρχαιοκάπηλων. Και βέβαια διαθέτει το Τατόι, με όλα του τα βασιλικά και ανακτορικά, καμένα και μη.

Διαθέτει επίσης απαστράπτουσα βασιλική αυλή. Πρίγκιπες της πολιτικής παλίρροιας όπως ο Γεραπετρίτης, ο Σκέρτσος, ο Πλεύρης, ο Πιερρακάκης, ο Βορίδης, ο Αδωνης, η Μενδώνη. Και βέβαια, όπως κάθε μονάρχης, ή και ήσσων μοναρχίδης, διαθέτει το βασιλικό, πρώην δημόσιο, ταμείο, από το οποίο μπορεί να ανταμείβει τους πιστούς στο στέμμα και το έθνος. Με βασιλικές απευθείας αναθέσεις, μπόνους και πριγκιπικούς μισθούς, σύγχρονους τίτλους ευγενείας, όπως οι τίτλοι ομολόγων, μετοχών και παραγώγων. Ο λαουτζίκος πληρώνει τη δεκάτη της βλακείας, την ενάτη της ρήτρας αναπροσαρμογής, την ογδόη του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, την Τρίτη και δεκατρείς. Και η ΑΜ ο Κυριάκος τα μοιράζει και τα μοιράζεται με βασιλική δικαιοσύνη.

Και τι δεν έχει. Και υπασπιστές με λάπτοπ, και ζωγράφους με γλώσσα πινέλο, και ραψωδούς on camera, και τον Σκάι, και τον Γράμμο Πορτοσάλτε, και τον κόκκινο Θεοδωρικάκο και κίτρινους κόλακες και βρικόλακες. Ετσι που αναρωτιέται κανείς πώς με τόσους αισθητικώς άψογους, τόσους μόδιστρους και τόσες μοδίστρες, τόσα μετάξια και ταφτάδες εξακολουθεί να βολτάρει στις οθόνες μας γυμνός. Θεόγυμνος και άσχημος. Με το πανάκριβο πληρωμένο από μας στέμμα να κρύβει τα αχαμνά του. Μυστήρια που είναι τα μάτια μας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
06/07/2022, 06:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter