Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός από πάγο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός από πάγο

Λοιπόν, είναι οριστικό. Εχουμε πρωθυπουργό από πάγο. Που εμπορεύεται ψέματα, εξαπατά, πουλάει, ξεπουλάει, γελάει, ξεγελάει χωρίς καμιά συγκίνηση, αγωνία, τύψη για όσα συμβαίνουν στη χώρα του. Εν πολλοίς με δική του αποκλειστική ευθύνη, αυτουργία, συναυτουργία, ενοχή. Αλλά για τον Μητσοτάκη δεν τρέχει τίποτε. Με όλους τους ειδικούς που υποτίθεται ότι τον συμβουλεύουν να προειδοποιούν ότι έρχεται τσουνάμι κρουσμάτων και θανάτου, αυτός διαπράττει δύο επενδύσεις πάγου. Πρώτον, αναβάλλει τα μέτρα για μετά την Πρωτοχρονιά, με παγερό κριτήριο ότι θα χαθούν έτσι μερικές ψυχές αλλά δεν θα χάσει μερικές ψήφους. Και, δεύτερον, μαζεύει τα παγάκια του και πάει διακοπές, ενώ η Ελλάδα αναστενάζει σε νοσοκομεία και στατιστικές φόβου. κυρίως, ξεμένουν από κεφάλαια κίνησης, απειλούνται με λουκέτο, αλλά αυτός μοιράζει δισεκατομμύρια στους ημετέρους με απευθείας αναθέσεις.

Και να απαριθμείς ακόμη τα παγερά του έργα τον περασμένο χρόνο σε πιάνει ανατριχίλα. Και ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: στο τέλος μιας δραματικής χρονιάς, και στην αρχή μιας τρομακτικής επίθεσης της μετάλλαξης Ομικρον, αυτός αποφασίζει να πάει διακοπές. Διακοπές! Πόσο πάγο μπορεί να έχουν η ψυχή και το μυαλό του για να βρει την όρεξη για γελάκια, ξένοιαστες ώρες, σκι ή ό,τι διάολο άλλο έχει προγραμματίσει; Πόσο κατεψυγμένοι κόλακες είναι όλοι γύρω του, για να μη βρεθεί ένας να του πει ότι δεν κάνουν έτσι οι υπεύθυνοι πολιτικοί σε περιόδους κρίσης; Νύχτα και μέρα, αν ήταν κανονικός άνθρωπος, θα έπρεπε να είναι πάνω από τα νοσοκομεία, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, την κοινωνία που υποφέρει και αγωνιά. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για πρωθυπουργό.

Αυτός είναι. Πρωθυπουργός και άνθρωπος υπό το μηδέν. Αδιάφορος μέχρι βαθείας καταψύξεως για σένα, για μένα, για όλους. Εκτός από τους εντιμότατους φίλους του φυσικά, με τους οποίους μοιράζεται τα ιμάτια της χώρας. Διότι μπορεί να είναι κουφός στην ανθρώπινη αγωνία, αλλά το ντιν ντιν από τα τάλαρα το ακούει μια χαρά. Κι αν δεν τον στείλουμε άμεσα και μόνιμα στην Ανταρκτική όπου ανήκει, να είστε σίγουροι ότι θα μας κάνει Ανταρκτική. Δεν αισθάνεστε ήδη το ρίγος από την παγωνιά που εκπέμπει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter