Κυριάκος Μητσοτάκης: Το εθνικό μας αυτί

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το εθνικό μας αυτί

Εξω πέσαμε τελικά με τον Μητσοτάκη και πρέπει να το παραδεχτούμε. Βλέπαμε ότι έχει τεράστιο στόμα, που κάνει μια χαψιά δέκα απευθείας αναθέσεις, δύο ιδιωτικοποιήσεις και τον Δημητριάδη με τον Κοντολέοντα για χωνευτικό. Ή ότι έχει τόσο μακριά χέρια που φτάνουν όχι μόνο μέχρι το ταμείο της ΔΕΗ και των παρόχων, τις offshore και τις οικίες του Βολταίρου, αλλά και στα διεθνή έγκριτα funds που έχουν αγοράσει τη μισή Ελλάδα. Αλλά μας διέφυγε το βασικό: το τεράστιο αυτί του που πλανιέται πάνω από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, τη Χαριλάου και το Καραϊσκάκη, τα καράβια του Μαρινάκη και την κρεβατοκάμαρα του Χρυσοχοΐδη. Σιωπηλό, σκοτεινό αλλά ορθάνοιχτο.

Το κακόβουλο αυτί του Μητσοτάκη! Ενα έργο παρακρατικής τεχνικής που εφάμιλλό του δεν συναντούσε κανείς ούτε στη Βραζιλία του Μπολσονάρο. Η τεχνολογία στην υπηρεσία της γενεαλογίας – πατήρ, υιός και άγιο πνεύμα. Ο πατήρ με τον παλαιικό Μαυρίκη – παλαιού τύπου αυτί με μουστάκια! Ο υιός με το ψηφιακό καλαμπαλίκι – υπερσύγχρονο αυτί με γκατζετάκια! Και το άγιο πνεύμα του απορρήτου, που όλα τα καθαγιάζει και τα ξεπλένει ως εθνική ανάγκη. Διότι, όπως προκύπτει μετά την αποκάλυψή του, το αυτί του Μητσοτάκη αδήριτη εθνική ανάγκη υπηρετεί. Και βάζει το εθνικό πάνω από το κομματικό, προς ικανοποίηση έγκριτων δημοσιογράφων που ασκούν real δημοσιογραφία. Με κατεβασμένα αυτιά!

Απόδειξη ότι άκουγε τον Ανδρουλάκη αλλά και τον Μαρινάκη. Τον Σπίρτζη αλλά και τον Χρυσοχοΐδη. Τον Κουκάκη αλλά και τον Κουρτάκη. Και εχθρούς αλλά και φίλους. Με τέτοια υπερκομματική λογική δεν είναι υπερβολή να το αναγάγουμε σε εθνικό μας αυτί. Γαλάζιο. Ταχύτατο και επιθετικό, επί Πηγάσου καλπάζον. Σύγχρονο και διεισδυτικό με προδιαγραφές θηρευτή – Predator, που θα έλεγε αν μιλούσε. Ετοιμο να αρπάξει κάθε λέξη, φράση ή και βήχα που ενδιαφέρει τον κάτοχό του. Να δώσει στην πολιτική και στο κράτος δικαίου τις διαστάσεις του ωτακουστή. Και να χαρίσει στην εξουσία ένα σύγχρονο εργαλείο: τη δυνατότητα να ακούει την ελίτ αλλά και τον λαό.

Θα σου ξεριζώσω το αυτί, έλεγαν τα παλιότερα χρόνια οι αυστηρές μανάδες και οι ακόμη πιο αυστηρές δασκάλες στα άτακτα παιδιά. Μερικές φορές μάλιστα τα ξερίζωναν κιόλας, ευτυχώς συνήθως συμβολικά. Ισως αυτή η παλιά απειλή πρέπει να βρει τη θέση της ως σύγχρονος πολιτικός στόχος και σύνθημα: να του ξεριζώσουμε το αυτί! Κυριολεκτικά. Να το στείλουμε στο… αυτοδικείο. Διότι όσο αυτό πλανιέται πάνω από τις ζωές τόσο οι ζωές θα πλανιούνται στο καθαρτήριο των γαλάζιων ακρίδων. Και διότι επίσης, για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη, γαλάζιο αυτί του παρακράτους και γαλάζιες ακρίδες του κράτους πηγαίνουν μαζί.

Να του ξεριζώσουμε το αυτί! Κυριολεκτικά.

Να το στείλουμε στο… αυτοδικείο. Διότι όσο αυτό πλανιέται πάνω από τις ζωές τόσο οι ζωές θα πλανιούνται στο καθαρτήριο των γαλάζιων ακρίδων. Και διότι επίσης, για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη, γαλάζιο αυτί του παρακράτους και γαλάζιες ακρίδες του κράτους πηγαίνουν μαζί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter