Κυριάκος ο ανέμελος: Da Capo, Ικαρία, Πάρνηθα

Κυριάκος ο ανέμελος: Da Capo, Ικαρία, Πάρνηθα

Και την καλύτερη θέληση να έχεις να τον δικαιολογήσεις, δεν γίνεται! Μπορείς να πεις, άνθρωπος είναι, έναν καφέ να πιει!

Και όμως αν όλα τα συνδυάσεις, η τόση ανεμελιά δείχνει πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης, βασικό στοιχείο για έναν πολιτικό που θα ήθελε να είναι «κοντά στο λαό».

Μόνον που ο πορφυρογέννητος (ακριβώς αυτό) Κυριάκος Μητσοτάκης που ήθελε τον εαυτό του από έξι μηνών στην εξορία του Παρισιού(!), που έβλεπε εξωγήινους στον Υμηττό και που η σχέση του με το λαό είναι σαν μια λιμουζίνα που περνά μέσα από σοκάκια, δείχνει καθημερινά πως «δεν το ’χει»!

  • Τη μία παίρνει τη σύζυγο και εν μέσω σκληρού lockdown πάει βόλτα χιλιόμετρα μακριά, σε εθνικό δρυμό για να κάνουν ποδήλατο και motocross παραβιάζοντας ό,τι έχει συμβουλέψει τους υπηκόους του…

Τόσα φάουλ αν είχε κάνει σε ποδοσφαιρικό αγώνα (λέμε τώρα…), δέκα κόκκινες κάρτες θα είχε πάρει!

  • Την άλλη αποφασίζει να πάει στην Ικαρία με πυροτεχνήματα, τσαμπούνες, φαγοπότι και ό,τι άλλο απαγορεύεται εν καιρό πανδημίας για να δείξει πως είναι «κοντά στο λαό»

Τόσα φάουλ μαζί, φιάσκο η επίσκεψη, φιάσκο το προφίλ του λαοπρόβλητου…

  • Φτάνουμε στο τελευταίο. Εκχιονιστικό καθαρίζει το δρόμο του σπιτιού του. Καλά σπίτι απλό δεν το λες, τέλος πάντων. Μην τυχόν και γλιστρήσει η ρόδα, ή η σόλα του παπουτσιού. Άλλοι δεν έχουν φως, νερό, τηλέφωνα, θέρμανση αλλά ο Μητσοτάκης έχει τα πάντα.

Και πάει βόλτα στο Da Capo με δημοσιογράφους να πιει τον καφέ του μέσα στο χαμόγελο, στις φωτογραφίες και στις δημόσιες σχέσεις.

Αλλά για να μην καταναλώνουμε τόση φαιά ουσία για τα πασιφανή και αυτονόητα: Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πραγματικότητα του απλού ανθρώπου είναι σχέση διαρκούς διαζυγίου.

Ούτε πρόκειται να καταλάβει τον απλό πολίτη, ούτε και θέλει να τον καταλάβει.

Εξάλλου δεν είναι του επιπέδου του! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter