Κυριάκος ο υποκλοπέας

Κυριάκος ο υποκλοπέας
Κάθε μέρα που περνά, κάθε πρόταση που βγαίνει από τα χείλη τους επιβεβαιώνει την πολιτική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Οι αποκαλύψεις θα τον συντροφεύουν για πάντα τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις που ονειρεύεται. Το σκάνδαλο έχει ευθύνη και υπογραφή Μητσοτάκη.
*** Αν ζούσαμε στο Βυζάντιο και ο Μητσοτάκης ήταν αυτοκράτορας, όπως ο ίδιος νομίζει, θα του έδιναν το προσωνύμιο «υποκλοπέας». Κυριάκος ο υποκλοπέας, όπως λέμε Κωνσταντίνος Ε’ ο Κοπρώνυμος, Αλέξανδρος ο Ερωτόληπτος, Κωνσταντίνος ΣΤ’ ο Τυφλός και πάει λέγοντας…
*** Άλλα λέει ο Μητσοτάκης, άλλα ο Οικονόμου, άλλα ο Γεραπετρίτης. Ο Κυριάκος είπε «δεν είδα, δεν άκουσα», ενώ από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί». Δυστυχώς για τον ίδιο, όμως, ο ίδιος ο Γεραπετρίτης είπε χθες πως ούτε αυτός, ούτε κανείς άλλος από την κυβέρνηση γνωρίζει τους λόγους της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Και εδώ ακριβώς τίθεται το ερώτημα: Αφού ο κ. Γεραπετρίτης δεν ξέρει τίποτα, πώς ακριβώς θα ενημέρωνε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Τι θα του έλεγε;

*** Η υποκλοπή του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι νόμιμη, είναι νομιμοφανής. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ή είναι νόμιμη και δεν παραιτείται κανείς, ή είναι παράνομη και πρέπει να παραιτηθεί – εκτός του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα – και ο πρωθυπουργός. Πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση δεν υπάρχει. Είναι μία, μη μεταβιβάσιμη και ανήκει προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αυτόν που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ και που άναψε το «πράσινο φως» για τη «φωτογραφική» νομοθετική ρύθμιση για τον διορισμό του πρώην διοικητή, ο οποίος δεν είχε τα προσόντα.
*** Με τις ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης (142 «ναι») εγκρίθηκε η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές του επιτελικού παρακράτους, ενώ η ΚΟ της ΝΔ επέλεξε, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, το βολικό «παρών» (157 ψήφοι). Το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν θα δούμε το ίδιο καθεστωτικό «έργο» που είδαμε και στην Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα, στην οποία δεν κλήθηκε καν ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας.
*** Έρευνα της Public Issue δείχνει ότι το 54% επιθυμεί την παραίτηση Μητσοτάκη, ενώ 3 στους 4 (και 1 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ) τον θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο για το σκάνδαλο. Το ίδιο συμβαίνει και μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είπε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και πρότεινε ξεχωριστή, ανεξάρτητη, έρευνα για την υπόθεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Το έχετε λίγο να ακούγεται μια τέτοια δήλωση; Πιστεύετε ότι δεν έχει τη σημασία του στο εσωκομματικό σωλήνα της ΝΔ;

*** Η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε ελέγχους σε ΕΥΠ και ΕΛΑΣ για τις υποκλοπές. Γιατί να μην προαναγγέλονται οι έλεγχοι και σε πρατήρια βενζίνης ή καταστήματα; Θα το ξέρουν από πριν οι ιδιοκτήτες και όταν έρχεται ο έλεγχος θα είναι όλα σε τάξη και αλφαδιά.

*** Μετά το Fuel Pass και το Power Pass, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να ανακοινώσει Food Pass για την αγορά τροφίμων.
Κουπόνια φαγητού είναι Σοβιετία, Food Pass είναι στήριξη της κοινωνίας.
Απλά και ωραία.

*** Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος για να μην κλαίτε μετά, είπε εν ολίγοις και με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό άρα οι καθημερινές μας συνήθειες όπως τις ξέραμε στο παρελθόν πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί πια το ρεύμα κοστίζει», είπε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά γιατί τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα».
Καταλάβατε; Προσωπική ευθύνη και στο ρεύμα…
*** Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε ότι όταν έγινε το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ, στις 26 Απριλίου του 1986, είχε τον Κώστα Μπακογιάννη μωρό και έτρεχε να του βρει γάλα σε κονσέρβα.
Μωρό 8 ετών, μιας και ο δήμαρχος Αθηναίων γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1978.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter