Κυριάκος uber alles ή Τι τρέχει με τους Υπουργούς που δεν τούς θέλει μαζί του

Κυριάκος uber alles  ή Τι τρέχει με τους Υπουργούς που δεν τούς θέλει μαζί του

Κυριάκος στη Γαλλία, Κυριάκος στη Γερμανία, σήμερα στη Θεσσαλονίκη (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!). Οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε δύο κρίσιμους συμμάχους και εταίρους της χώρας στέφθηκαν από την πολιτικάντικη γκλαμουριά αλλά από ουσία;

Διαβάσαμε στα στρατευμένα ΜΜΕ για τα ωραία Γαλλικά, τα ακόμη καλύτερα Γερμανικά του Κυριάκου αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός και ως τέτοιος έκανε τις επισκέψεις του, όχι ως απόφοιτος κέντρο ξένων γλώσσών. 

Βεβαίως και τα δύο πρώτα μεγάλα ταξίδια του Πρωθυπουργού απέδειξαν την διγλωσσία του. Ειδικά στο θέμα των πλεονασμάτων. “Δεν ζήτησε χάρες αφού ήξερε τι θα του απαντήσουν” διαλαλούν τα ΜΜΕ, παίρνοντας γραμμή από όσα  ο ίδιος είπε στη συνέντευξή του στη FAZ. 

Όμως ένας προσεκτικός παρατηρητης θα έπρεπε να παρατηρήσει ότι ο κ. Μητσοτάκης-υπεράνω όλων, πήγε μοναχός στας Ευρώπας. Πήγε για επενδύσεις χωρίς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη αλλά πήγε στο εξωτερικό χωρίς τον αρμόδιο Υπουργό, Νίκο Δένδια. 

Καλά για τον Άδωνη κυκλοφορεί ότι τον έβαλε εκεί ψαλιδίζοντας τις αρμοδιότητες του για να μην τον έχει και τον ενοχλεί. Ο κ. Δένδιας όμως; Είναι συνετό να ταξιδεύει χωρίς τον Υπ. Εξωτερικών ο κ. Μητσοτάκης;Είναι δείγμα της «κανονικότητας»; Μήπως μετά το «ΑΠΕ είμαι εγώ», μετά το «Η ΕΡΤ είμαι εγώ» (με την απευθείας υπαγωγή τους στο γραφείο του), τελικά υπάρχει το δόγμα «όλα είμαι Εγώ»;

Τι τρέχει και δε θέλει τους υπουργούς του στην παρέα του;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter