Κύριε Ανδρουλάκη το ερώτημα είναι απλό: «γιατί δεν καταθέσατε μήνυση για τις υποκλοπές»;

Κύριε Ανδρουλάκη το ερώτημα είναι απλό: «γιατί δεν καταθέσατε μήνυση για τις υποκλοπές»;

Αν αφήσουμε στην άκρη τις λεκτικές διατυπώσεις και τις ψευτοαντιπαλότητες που επιχειρούν να διαμορφώσουν την εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στον αντίποδα της ΝΔ, τότε είναι μάλλον εμφανές, ότι ο Μητσοτάκης έχει την ψιλή κυριότητα στο ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη. Από την ημέρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης, άφησε την βολική διαμονή στις Βρυξέλλες για να δοκιμάσει την τύχη του ως αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο μπερδεμένα με όσα ορίζουν τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στην πολιτική τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αλλά το επιπλέον στοιχείο με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μπορούσε να κάνει «καριέρα» καταδεικνύοντας τη λειτουργία της κυβέρνησης της ΝΔ ως καθεστωτικού μηχανισμού, αλλά προτιμά τις αόριστες αναφορές στο διπλό κακό (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) της χώρας. Υπήρξε ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που αποδεδειγμένα υπήρξε θύμα των υποκλοπών από το διπλό παρακρατικό σύστημα του Μητσοτάκη, το Predator και την ΕΥΠ, αλλά συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται απέναντί του με μεγαλοψυχία ιερέα σε εξομολόγηση. 

Το Documento, είχε αποκαλύψει πριν από ένα χρόνο, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, απέτρεψε τη Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο να σηκώσει το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ διέψευσε την πληροφορία αλλά είναι η αλήθεια. Άλλωστε τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο Νίκος Ανδρουλάκη , δεν συνάντησε την Επιτροπή PEGA που ήρθε στην Ελλάδα για τις υποκλοπές. Το ίδιο έκαναν και οι θύτες του Παναγιώτης Κοντολέων, Γρηγόρης Δημητριάδης και φυσικά σύσσωμη η κυβέρνηση. Γιατί αρνήθηκε να δει την Επιτροπή που προχωρούσε σε θεσμικό επίπεδο  τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές; Την απάντηση έδωσε τότε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, πάντα ενημερωμένος για θέματα Ανδρουλάκη, ο οποίος έγραψε:

«(…) δεν έχει λόγους να το κάνει, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε ο ίδιος στην επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο και ό,τι είχε να πει το είπε δημοσίως – άρα δεν έχει να προσθέσει κάτι σε αυτή την υπόθεση. Και επιπλέον δεν επιθυμεί να τροφοδοτηθεί περαιτέρω το βαρύ κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα με αφορμή τις υποκλοπές».

Δεν ήθελε να βαρύνει το κλίμα ο Ανδρουλάκη, το οποίο φυσικά ήταν βαρύ για τον Μητσοτάκη και μόνο. Το ίδιο επέλεξε να κάνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν βρέθηκε σε ζωντανή μετάδοση του debate, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν θέλησε να κάνει βαρύ το κλίμα και να ρωτήσει, με μάρτυρες όλους του Έλληνες τηλεθεατές «γιατί με παρακολουθούσατε κύριε Μητσοτάκη;»

Όταν το Documento αποκάλυψε τη λίστα με πάνω από 100 πρόσωπα, θεσμικούς παράγοντες που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το σύστημα Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης αν και ο ίδιος θύμα, αντί να αφουγκραστεί την αποκάλυψη και να θέσει ερωτήματα, μιλώντας στο Kontra είπε ότι όλα αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι για 60-70 ονόματα, είναι είναι κατασκευασμένα. Το ίδιο έλεγε και ο Μητσοτάκης.

Τα πράγματα όμως όπως αποδεικνύει η έρευνα το  Documento την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, είναι ακόμη χειρότερα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν αποκαλύφθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ήταν από παρακολούθηση από την ΕΥΠ, για λόγους «εθνικής ασφάλειας», δεν έκανε μήνυση κατά των προσώπων που υπέγραφαν (παράνομα όπως έχει πει ο ίδιος) τα έγγραφα για την παρακολούθησή του. Δηλαδή, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι τον παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας, το οποίο σημαίνει ως πράκτορα ξένης δύναμης ή τρομοκράτη,  ο ίδιος γνωρίζει ποιοι υπέγραψαν αυτή την εντολή παρακολούθησης, αλλά δεν τους μηνύει έναν προς έναν.

Διαβάστε επίσης: Δίοδο διαφυγής στους ωτακουστές του έδωσε ο Ανδρουλάκης

Αντιθέτως καταθέτει μια μηνυτήρια αναφορά, την οποία εμφανίζει ως προσφυγή στη Δικαιοσύνη, από την οποία περιμένει να βρει την αλήθεια. Πράγμα το οποίο λέει σε κάθε ευκαιρία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Δικαιοσύνη.

Ακόμη και ο πρωτοετής φοιτητής Νομικής, γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ μήνυσης και μηνυτήριας διαφοράς. Στην μηνυτήρια αναφορά, αναφέρεις γεγονότα και ζητάς να διερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων από όποια πρόσωπα. Στη μήνυση καταθέτεις ποιες είναι οι πράξεις και τα πρόσωπα που διέπραξαν τα αδικήματα και ζητάς την τιμωρία τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε τις πράξεις που στρέφονταν εναντίον του αλλά και τους υπεύθυνους για την τέλεσή τους. Γιατί δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον τους; Εναντίον του Διοικητή της ΕΥΠ , Παναγιώτη Κοντολέων, της Εισαγγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των υπαλλήλων που υπέγραψαν την παρακολούθησή του; Γιατί τους υπέδειξε απλώς ως μάρτυρες; 

Ποιο τελικώς είναι το αποτέλεσμα; Με την μηνυτήρια αναφορά, ο Εισαγγελέας που κάνει την έρευνα για τις υποκλοπές, πιθανόν θα καλέσει τα πρόσωπα της ΕΥΠ που υπέδειξε ο Νίκος Ανδρουλάκης να καταθέσουν για να κρίνει τι θα πράξει νομικά. Αυτά θα προσέλθουν και θα καταθέσουν ότι τα στοιχεία είναι απόρρητα. Η υπόθεση θα κλείσει λόγω… απορρήτου.

Στην περίπτωση που ο Ανδρουλάκης μήνυε αυτά τα πρόσωπα,  ο Εισαγγελέας θα τα καλούσε να απολογηθούν ως ύποπτοι. Τότε θα έπρεπε να προσέλθουν στην Εισαγγελία για να υπερασπιστούν την αθωότητά τους, δηλαδή να καταθέσουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έδρασαν νόμιμα και δεν έκαναν μια παράνομη παρακολούθηση, ώστε να αποφύγουν τη δίωξη εναντίον τους.

Θα έπρεπε για παράδειγμα ο Διοικητής της ΕΥΠ, να καταθέσει ποια στοιχεία υπήρχαν που συνηγόρησαν στην εντολή παρακολούθησης. Και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ να καταθέσει όσα γνώριζε και καθιστούσαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ύποπτο ή επικίνδυνο.

Με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς αντί μήνυσης, όλη αυτή η διαδικασία, μαζί και πιθανότητα να γίνει γνωστή η αλήθεια, εξανεμίζονται. Ο Ανδρουλάκης θα λέει συνεχώς ότι ήταν θύμα, αλλά οι θύτες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τιμωρηθούν. Τόση αφέλεια από έναν πρόεδρο κόμματος με ένα ισχυρό και άξιο νομικό επιτελείο; 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εκτεθεί και πρέπει να απαντήσει. Η εύκολη και συνηθισμένη του επιλογή, είναι να κατηγορήσει τους δημοσιογράφους ότι είναι βραχίονες ρυπαρών δικτύων, όπως έλεγε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του αμίμητου εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. 

Κύριε Ανδρουλάκη, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και επιβαρυντικά για εσάς, ώστε να το ρίχνετε στην κακή λογοτεχνία των ανακοινώσεων. Απαντήστε ευθέως, χωρίς περιστροφές, γιατί δεν μηνύσατε αυτούς που σας παρακολουθούσαν; Γιατί τους δώσατε τρόπο διαφυγής; Αν δεν απαντήσετε ο πολίτης αναγκάζεται να προστρέξει σε μια παλιά και ίσως ειλικρινή δήλωσή σας που έλεγε ότι ο Μητσοτάκης σας παρακολουθούσε για να σας εκβιάζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter