Κύριε Αθανασίου, μπορεί και μουσουλμάνοι πρώην βουλευτές της ΝΔ να ήταν πράκτορες της Τουρκίας; (Video)

Κύριε Αθανασίου, μπορεί και μουσουλμάνοι πρώην βουλευτές της ΝΔ να ήταν πράκτορες της Τουρκίας; (Video)

Από τη στιγμή που οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πήραν μορφή «χιονοστιβάδας», υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, έχουν επιδοθεί σε ρεσιτάλ αμήχανων δημοσίων τοποθετήσεων, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν δημοσίως τη σαθρή και γεμάτη αντιφάσεις γραμμή του Μαξίμου για την υπόθεση. Γραμμή που «χαράχτηκε» μέσα από τα «ήξεις – αφίξεις» του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φάνηκε και από τις μη πειστικές εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει μέσω του προηγούμενου διαγγέλματος.

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογηθεί η ρητορική περί «νομίμων παρακολουθήσεων» πολιτικών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, που φτάνει μέχρι και τον θρησκευτικό διαχωρισμό! Τρανό παράδειγμα οι δηλώσεις του πρώην αρεοπαγίτη και νυν βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου στο Aeolos TV.

Στην προσπάθειά του να απαντήσει στο γιατί πρέπει να υπάρχει έλεγχος των συνομιλιών πολιτικών προσώπων, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε μιλώντας υποθετικά (σ.σ ανέφερε ότι δεν στοχεύει να αφήσει αιχμές) ότι: «Αν υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής, ο οποίος έχει εντελώς διαφορετικό θρησκευτικό προσανατολισμό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας Μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδας, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από που θα μπουν οι μετανάστες και λοιπά, γιατί δεν πρέπει να ελεχθεί;»

Μάλιστα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος εκτός από υπουργός Δικαιοσύνης έχει διατελέσει και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «διάνθισε» το παράδειγμά του χρησιμοποιώντας ως απαιτούμενο της… υποθετικής αυτής συνθήκης την εθνική ασφάλεια.

«Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στη δημοσιογράφο της εκπομπής, η οποία στη συνέχεια απηύθυνε την εξής ερώτηση στον βουλευτή της ΝΔ: «Άρα θεωρείτε ότι πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα;»

«Αν τηρείται η διαδικασία η οποία ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Δηλαδή ο πρώην εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κάνει θρησκευτικό διαχωρισμό και στοχοποιεί μουσουλμάνους βουλευτές ως πιθανούς πράκτορες της Τουρκίας.

Πραγματική αθλιότητα από τον Χαράλαμπο Αθανασίου για να καλύψει τις πρακτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και των παρακολουθήσεων πολιτών αλλά και πολιτικών από την ΕΥΠ. Επικαλούμενος την εθνική ασφάλεια αφήνει υπονοούμενα προδοσίας να αιωρούνται για όποιον βουλευτή ή ακόμη και πολίτη του ελληνικού κράτους που δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος. Δηλαδή ακόμη και για τους μουσουλμάνους πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter