Κύριε Καπάκο δεν έχουμε πρόβλημα με τη διαφάνεια, έχουμε πρόβλημα με τις κουκούλες

Κύριε Καπάκο δεν έχουμε πρόβλημα με τη διαφάνεια, έχουμε πρόβλημα με τις κουκούλες

Εντύπωση προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο ότι μετά την τοποθέτηση του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη ενάντια στην προσπάθεια καθιέρωσης από την κυβέρνηση επιτροπής λογοκρισίας με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων της αριστερής παράταξης «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» της ΕΣΗΕΑ όπου συμμετέχει με τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην απάντηση που επιχείρησαν να του δώσουν, γνωστοποίησαν στο κοινό ότι όλα λειτουργούν καλά στη δημοσιογραφία, και μάλιστα -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ότι το Documento δεν πρέπει να μιλά επειδή έχει πάρει κρατική επιχορήγηση ύψους 185.000 ευρώ.

Μας κάνει εντύπωση ότι το ποσό της επιδότησης δεν το γνωρίζουμε ούτε εμείς στο Documento, αφού για να το υπολογίσουμε θα πρέπει να αθροίσουμε μια σειρά από πόσα, με τη συμβολή μαλιστα του λογιστηρίου.

Προφανώς, ο γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος, και επικεφαλής της παράταξης παρέθεσε το ποσό στο κοινό για να δείξει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε. Βέβαια, η θέση του Documento και του εκδότη του δεν αφορά ούτε οικονομικα θέματα, ούτε την εφημερίδα, αλλά το γεγονός ότι η αριστερή παράταξη στην ΕΣΗΕΑ βάζει πλάτη στην κυβέρνηση για τη λογοκρισία.

Διαβάστε σχετικά: Κώστας Βαξεβάνης: Μην γίνεστε Δούρειος Ίππος

Αφού όμως ο Σταύρος Καπάκος γνωρίζει πόσα χρήματα πήραν τα μέσα ενημέρωσης ως κρατική επιχορήγηση, γιατί δεν ενημερώνει αναλυτικά για τα ποσά που πήρε το κάθε μέσο, ώστε να μάθουμε όλοι αν υπάρχει αξιοκρατική κατανομή του κρατικού χρήματος και με βάση τα πραγματικά δεδομένα;

Φανταζόμαστε ότι δεν θα έχει πρόβλημα με τη διαφάνεια. Εμείς όμως οφείλουμε να δηλώσουμε ότι έχουμε πάντα πρόβλημα με τις κουκούλες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter