Κύριε καθηγητά λυπάμαι που σας ενόχλησε που είπαμε την αλήθεια

Κύριε καθηγητά λυπάμαι που σας ενόχλησε που είπαμε την αλήθεια

Σήμερα ήταν η σειρά του Documento να κάνει ερώτηση στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των ιατρικών συντακτών από τον κύριο Τσιόδρα, τον κ. Χαρδαλιά και τον κ.Κοντοζαμάνη. 

Η ερώτηση ανταποκρίνεται σε μια αληθινή ιστορία, χωρίς καμία δόση υπερβολής. Ένα κοντινό πρόσωπο σε εμένα, νεαρό σε ηλικία έχει μέρες πυρετό και βήχα και παραμένει σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας. Ο πυρετός συνεχίστηκε και έτσι αποφάσισε να πάρει τον ΕΟΔΥ τηλέφωνο όπου την συμβούλεψαν να την δει ένας γιατρός. Ο οικογενειακός γιατρός δεν ήταν διαθέσιμος όπως και δύο άλλοι γιατροί που αναζήτησε στην περιοχή της. 

Η συγκεκριμένη ιστορία με την οποία ταυτίζεται μεγάλη μερίδα του κόσμου και έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες στην εφημερίδα με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς που νοσούν βρίσκονταν στο σπίτι τους και δεν έχουν οικογενειακό γιατρό, προκάλεσε την ενόχληση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό κ. Τσιόδρα, ο οποίος είπε «διακρίνω μια αίσθηση να σκορπίσει τον φόβο η αγαπητή δημοσιογράφος η οποία δεν μου αρέσει καθόλου», λέγοντας παράλληλα ότι δεν γνωρίζει κάποιον που να θέλησε να απευθυνθεί σε νοσοκομείο ακόμα και με ήπια συμπτώματα και να τον έδιωξαν.

Εμείς προτείνουμε στον κ. Τσιόδρα να ρωτήσει τους γιατρούς του Ευαγγελισμού που απευθυνθήκαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας, οι οποίοι βρίσκονται στη διαλογή του νοσοκομείου, για να μάθει σε πόσο δύσκολη θέση είναι όταν προσπαθούν να πείσουν ασθενείς με ήπια συμπτώματα να γυρίσουν σπίτι τους για να μην κολλήσουν, αν δεν νοσούν. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι την ανησυχία που προκάλεσε το περιστατικό της 40χρονης γυναίκας από την Καστοριά που έμεινε σπίτι της και πέθανε και η οικογένεια της έμαθε ότι ήταν θετική στο ιό μετά τον θάνατό της.

Ερωτήσεις τόσο για την έλλειψη οικογενειακών γιατρών όσο και την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν ξαναγίνει τις προηγούμενες μέρες αλλά δεν προκάλεσαν την ενόχληση κανενός.

Αλλά ας μην λέμε όμως πολλά εμείς οι «κινδυνολόγοι». Ένας γιατρός λίγα λεπτά μετά την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας βγαίνει στην ΕΡΤ και στηρίζει όλα όσα ρώτησε σήμερα το Documento τον κ.Τσιόδρα και τον κ.Κοντοζαμάνη. 

Ο κ Στέλιος Δημητρακόπουλος, γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης, πρώην υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ: 

«Ενώ από την αρχή ο ΕΟΔΥ καλεί το κόσμο να μένει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να επικοινωνεί με τον γιατρό του κανείς, δεν μας έχει εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο γιατρός, δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο. Η πλειοψηφία τον περιστατικών κορονοιού δεν χρήζουν νοσηλείας ευτυχώς υπάρχει όμως το ερώτημα ποιος θα φροντίσει αυτούς τους ασθενείς .Ποιος θα φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους που είναι καταβεβλημένοι στο σπίτι τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει απολύτως καμία απάντηση το μόνο σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως επειγοντολόγουςΜΕΘ,ως γιατρούς ΜΕΘ πνευμονολόγους. Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Σαν γιατρός θέλω να εκφράσω τον θυμό μου την οργή μου για τον εμπαιγμό που μας έχει επιφυλάξει το υπουργείο υγείας όλο αυτόν τον καιρό ακούω τον κ. Κοντοζαμάνη κάθε μέρα στην ενημέρωση και έχω την αίσθηση ότι μάλλον απευθύνεται σε κρετίνους. Όλοι εμείς οι υγειονομικοί δεν θέλουμε ούτε παλαμάκια ούτε χτύπημα στην πλάτη θέλουμε μόνιμες προσλήψεις. Αυτό πρέπει να ακουστεί και να το ξέρει ο κόσμος και πρέπει και εσείς και οι δημοσιογράφοι να ρωτάτε πόσες μόνιμες προσλήψεις έχουν γίνει και όχι να πετάνε νούμερα στο αέρα και να μην έχει έρθει ούτε ένας μόνιμος»

Λυπάμαι κύριε καθηγητά που σας ενόχλησα που είπα την αλήθεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter