Κύριε Μητσοτάκη η εξωτερική πολιτική δεν είναι stratego

Κύριε Μητσοτάκη η εξωτερική πολιτική δεν είναι stratego

Πριν από μερικές ημέρες το documentonews είχε προειδοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιγνίδι.

Δυστυχώς χθες επιβεβαιωθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί την εξωτερική πολιτική της χώρας ως παιγνίδι, το οποίο μάλιστα μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Λονδίνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ εκπροσωπώντας την Ελλάδα ενώ η συμμαχία βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού.

Ένα από τα σημαντικότερα μέλη της στην Ευρώπη, η Γαλλία και ο πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν την θεωρούν «εγκεφαλικά νεκρή».

Η διαμάχη Γαλλίας – ΗΠΑ για την Τουρκία κινδυνεύει να τινάξει τη συμμαχία στον αέρα. Στη κοινή συνάντηση που είχαν την Τρίτη διαφώνησαν ανοιχτά για το θέμα του Ισλαμικού Κράτους.

Και ενώ όλα αυτά γίνονταν εις την Εσπερίαν διαρροές από το υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι σταματούν οι τεχνικές συζητήσεις με την Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως μέσον πίεσης στην Τουρκία για τη θέσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συνθήκη που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Λιβύης με την οποία εξαφανίζει το Καστελόριζο και την Κρήτη.

Πριν όμως αλέκτωρ φωνήσαι τρεις, το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τις διαρροές της Μεσογείων και σε όλους τους τόνους υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό δεν είναι εξωτερική πολιτική. Έχετε μαζί σας και υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ούτε stratego να παίζατε εκεί στο Λονδίνο. Μόνο που στο παιγνίδι αυτό δεν διακυβεύεται τίποτα. Εσείς όμως παίζετε με τις τύχες της χώρας.

Σοβαρευτείτε λοιπόν και επιστρέψτε στην ενεργητική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δρομολογείστε άμεσα δυναμικές ενέργειες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρείτε συμμάχους στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τώρα πριν είναι αργά. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες εθνικές καταστροφές. Και η παράταξή σας είναι υπαίτια πολλών.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter