Κύριε Μητσοτάκη έως πού έχετε φτάσει για να ξεμπερδεύετε μαζί μου;

Κύριε Μητσοτάκη έως πού έχετε φτάσει για να ξεμπερδεύετε μαζί μου;

Αυτή είναι η ερώτηση ενός δημοσιογράφου αλλά και θύματος, στον πρωθυπουργό φίλο του Νίκου Γεωργιάδη και στήριγμα του Μένιου Φουρθιώτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δύο σοβαρά λάθη κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή. Και τα δύο φανερώνουν το νοητικό και πολίτικό του υπόβαθρο, το χαρακτήρα και την ταραχή του. Αλλά δεν είναι μόνο η πολιτική ανάγνωση.

Το πρώτο λάθος ήταν επιτηδευμένο. Στην προσπάθειά του δείξει πως δεν σχετίζεται ο ίδιος με τον Φουρθιώτη, τον αποκάλεσε “Φρουθιώτη ή Φουρθιώτη πώς τον λένε”. Πριν κατέβει από το βήμα, ο μάνατζερ της κυβέρνησης Μένιος, πόσταρε στα social media μια φωτογραφία screen shot, στην οποία φαίνονται μηνύματα προς την πρωθυπουργική σύζυγο και την μισή κυβέρνηση. Έχει σημασία ότι τα μηνύματα έχουν ημερομηνία 18 Μαρτίου 2021, την ημέρα δηλαδή που λαμβάνεται η απόφαση να δοθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας στον παρουσιαστή της trash tv, καθώς και θωρακισμένο αυτοκίνητο. Αν και ο Φουρθιώτης δεν αποκάλυψε περιεχόμενο μηνυμάτων, είναι πραγματικό γεγονός ότι ταυτίζονται χρονικά η εξυπηρέτηση στο Φουρθιώτη με τις επαφές με την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Το δεύτερο λάθος ήταν συνειδητό και μελετημένο. Από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε συμμορίτες που στήνουν ψεύτικες κατηγορίες, τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν το σκάνδαλο της Novartis, και αποκάλυψε το ρόλο του, ως υποβολέα και ηθικού αυτουργού στη δίωξή μου. Ο Μητσοτάκης δεν το έκανε ούτε εν τη ρύμη του λόγου, ούτε επειδή υπέκυψε στον εμφανή θυμό του. Το έκανε στοχευμένα για να στείλει μήνυμα στη Δικαιοσύνη, πως παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την κατακραυγή εναντίον της κυβέρνησης για τις διώξεις, η θέλησή του είναι σταθερή και ανυποχώρητη. Έδωσε την εντολή «προχωρήστε, τελειώστε τον» και το έκανε με τον πιο προκλητικό και αντιθεσμικό τρόπο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Παραθέτω ακριβώς τα λεχθέντα απ τον πρωθυπουργό

«Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά.»

Ο πρωθυπουργός έχει διαπράξει από το βήμα της Βουλής, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ιδιότητά του ως πρωθυπουργού, το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας. Κάθε πολίτης ή δημοσιογράφος μπορεί να κάνει κρίσεις για την αθωότητα ή την ενοχή κάποιου, αλλά οι κρατικοί λειτουργοί και τα πολιτικά πρόσωπα, απαγορεύεται να καταλύουν το τεκμήριο της αθωότητας και να χειραγωγούν έμμεσα τις Αρχές παίρνοντας θέση.

Η απόφαση του Μητσοτάκη να προχωρήσει στη θεσμική εκτροπή, δείχνει το μέγεθος της ασέβειάς του στη Δημοκρατία και το μένος του σε εμένα. Δεν είναι μόνο προσωπική έχθρα, αλλά μίσος που απευθύνεται στην ερευνητική δημοσιογραφία ή οποία τον έχει εκθέσει.

Αρνούμαι να δεχτώ όσα σχολιάζονται, πως δήθεν ο Μητσοτάκης την πάτησε επειδή ακολούθησε τις οδηγίες και το κείμενο ενός επιπόλαιου λογογράφου. Ο Μητσοτάκης έχει προσωπικά την ευθύνη για όσα είπε, όπως και την ευθύνη για τις διώξεις των δημοσιογράφων και την προσπάθεια εξόντωσής τους.

Και τώρα που ανέλυσα τα θεωρητικά-θεσμικά, θα μου επιτρέψετε να προχωρήσω στις προσωπικές κρίσεις και την έκθεση του προσωπική μου ανησυχίας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και το σύστημα Μητσοτάκη, δεν συναντιούνται μόνο στη συναντίληψη για την “καλή δημοσιογραφία” και την αμοιβαία συμπάθεια. Συναντιούνται στο μένος εναντίον του κοινού εχθρού που είναι το πρόσωπό μου. Το βράδυ της Κυριακής, ο Μένιος Φουρθιώτης, πόσταρε κάτω από ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σχόλιο, στο οποίο αποκάλυπτε πως η κυβέρνηση τον έβαλε να μηνύσει εμένα και τον πρώην Υπουργό. Σε συζητήσεις που κάνει αυτές τις μέρες ο Φουρθιώτης με δημοσιογράφους , αποκαλύπτει πως για όσα έκανε, είχε εντολές της κυβέρνησης και δεσμεύεται να παραδώσει και τα αποδεικτικά στοιχεία. Το αν έχει σχέση με κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς το έχει αποδείξει. Ο Φουρθιώτης απέδειξε πως γνωρίζει πρόσωπα, τραπεζικά ΙΒΑΝ και πολύ φοβάμαι για μερικούς από αυτούς, έως και τα (άγνωστα για τους λοιπούς) ρούχα στην γκαρνταρόμπα τους.

Αυτή τη στιγμή ο Φουρθιώτης ερευνάται για ένα συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου, ενώ αποτελεί πραγματικότητα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιχειρήσει με διάφορους τρόπους την εξόντωση της εφημερίδας που τον ελέγχει, του Documento. Μέχρι ποιου σημείου  λοιπόν η πλευρά Φουρθιώτη και η πλευρά Μητσοτάκη αφού συναντήθηκαν, συμφώνησαν πως εναντίον μου πρέπει να γίνουν σκληρές επιθέσεις; Αυτή η γραμμή  Μητσοτάκη που ομολογεί ο Φουρθιώτης πως βρισκόταν πίσω από όσα έκανε, συμπεριλαμβάνει και την φυσική μου εξόντωση;

Όταν ένας πρωθυπουργός τόσο απροκάλυπτα, προκλητικά αλλά και επικίνδυνα παίρνει το ρίσκο να κατηγορηθεί για όσα λέει για έναν δημοσιογράφο στη Βουλή, τότε το προσωπικό του διακύβευμα είναι μεγάλο. Αυτό που κρύβει με την ανάρμοστη στάση του είναι πιο σοβαρό από την πιθανότητα να του αποδώσουν πως ξεπερνά τα όρια.

Έχω δικαίωμα ως δημοσιογράφος και άνθρωπος που ανησυχεί για όσα του… συμβαίνουν να πω: όταν αποκαλύφθηκε το συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει ούτε μια τυπική δήλωση πως αυτά δεν ταιριάζουν στο δημοκρατία της χώρας. Την ίδια στάση περίπου κράτησε με τη δολοφονία Καραϊβάζ. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός της χώρας έχει αποδεδειγμένες σχέσεις με αυτόν που κατηγορείται πως υπέγραψε το συμβόλαιο και ήθελε την εξόντωσή μου. Ο Μητσοτάκης δεν κρύβει ούτε το μένος ούτε τα ίχνη του, στις προσπάθειες που κάνει να με εξοντώσει ως δημοσιογράφο φτάνοντας στο σημείο να με προγράφει μέσα στη Βουλή. Στο έγκλημα που εκτελεί απέναντι στη Δημοκρατία και τα κίνητρά του είναι εμφανή. Μόνο που στη μέση του δρόμου, υπάρχει το πρόσωπό μου. Ποιες αποφάσεις έχει πάρει για να βγω από τη μέση; Είναι μόνο το κόψιμο της διαφήμισης, οι μηνύσεις, οι εντολές για οικονομικό έλεγχο και οι διώξεις για τη φυλάκισή μου;

Δεν έχω καμιά αμφιβολία για τα όρια του. Από έναν πολιτικό που έστειλε τα στελέχη του στο δικαστήριο για να αθωώσουν κάποιον που εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδεραστίας, μπορώ να περιμένω τα πάντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter