Κύριε Μητσοτάκη ….η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!

Κύριε Μητσοτάκη ….η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!

Στις 27 Απριλίου του 2016 ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυε δριμύτατη επίθεση στην (τότε) κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση που καθήλωσε τη χώρα στο χθες έχει αρχίσει».
Αφορμή της σκληρής επίθεσης ήταν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές.

Ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε χαρακτηριστικά ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω», ενώ αναρωτιόταν «πόση ζημιά θα κάνει ακόμη στον τόπο ο κ. Τσίπρας πριν οι πολίτες του δείξουν και με την ψήφο της το δρόμο της εξόδου».

Διαβάστε επίσης: Ήρθε η ώρα του Μητσοτάκη

Φτάνοντας στο σήμερα, 5 χρόνια και 4 μήνες μετά από αυτές τις δηλώσεις, μάλλον ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένος για τα όσα είπε, μόνο που στη θέση του Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να βάλει το δικό του όνομα. Καλά λέει ο σοφός λαός μας: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις».

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για την καλύτερη αντιπυρική προετοιμασία όλων των εποχών μεγαλώνουν την πρόκληση και τον εμπαιγμό πάνω στις στάχτες. Το κράτος αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά «επιλεκτικά» ανίκανο να προστατεύσει τα δάση και τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι εχθρικό προς το περιβάλλον.

Σαν να μην έφτασε αυτό, στα αποκαΐδια των πυρκαγιών, τα επιτελεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη προσπαθούν να αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα και να κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο σε όποιον αποκαλύπτει και αντιπαλεύει τον σχεδιασμό τους να διαμορφώσουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τα «πράσινα» μονοπώλια.

Ζητάνε προκλητικά από τον λαό να λέει και «ευχαριστώ» που γλίτωσε τα ακόμα χειρότερα και να θεωρεί δεδομένο ότι με τη ζέστη θα καίγεται και με τις πλημμύρες θα πνίγεται, επειδή οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής υπερβαίνουν κάθε κρατικό μηχανισμό και οποιοδήποτε σχέδιο διαχείρισης ακυρώνεται από τα «ακραία» φυσικά φαινόμενα.

Για τις αποζημιώσεις δε και με δεδομένη την οργή και αγανάκτηση του κόσμου για την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι θα προχωρήσουν γρήγορα, την ώρα πάντως που η εμπειρία από άλλες καταστροφές, όπως οι πλημμύρες σε Καρδίτσα και ο σεισμός στη Λάρισα, δείχνει ότι οι πληγέντες ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους, κρύβοντας το βασικότερο. Ότι οι ανακοινώσεις δεν αφορούν την πλήρη αποζημίωση στο 100% των πληγέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν είναι όμως μόνο οι φωτιές. Η πανδημία που βρίσκεται ξανά σε έξαρση αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες. Το κορυφαίο όλων είναι ότι αξιοποιεί τον ιό ως «ευκαιρία» για να προωθήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, που στηρίζουν την κερδοφορία των λίγων.

Και στην περίπτωση της πανδημίας αποδείχθηκε η εγκληματική απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής πρόληψης από το «εξουθενωμένο» δημόσιο σύστημα Υγείας. Επί ενάμιση χρόνο ζούμε την προπαγάνδα του «άγνωστου εχθρού» και της ατομικής ευθύνης που «ξεπερνάει» οποιονδήποτε κρατικό μηχανισμό και σύστημα Υγείας, όπως για τις πυρκαγιές «φταίνε» πάντα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή, που αξιοποιούνται ως άλλοθι για να σκεπάζονται οι κυβερνητικές ευθύνες.

Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς για εσάς, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter