Κύριε Συρίγο εγκρίνετε τη «φάμπρικα» εξωδίκων;

Κύριε Συρίγο εγκρίνετε τη «φάμπρικα» εξωδίκων;

Καμία σύζυγος δεν είναι συνέχεια ή απόληξη του συζύγου. Και τούμπαλιν. Η οικογενειακή ευθύνη είναι νεκρή έννοια, ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα ή ζεύγη με θέσεις ευθύνης και αξιώματα οφείλουν να απαντούν στην κριτική με επιχειρήματα και όχι να βάζουν φωτιά στην πολιτική κονίστρα με σωρό εξωδίκων.

Η Ειρήνη Σταματούδη, σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου, διορίστηκε -με υπουργική απόφαση της Λίνας Μενδώνη- πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα σχετίζεται με ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Το γεγονός σχολίασε ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρολιάκος. «Η κα Σταματούδη παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τη θέση της διευθύντριας του ΟΠΙ, μετά την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, η οποία ζητούσε την αποπομπή της. Βασική αιτία της αρνητικής εισήγησης ήταν η αποκάλυψη («Έθνος της Κυριακής» 5.8.2018) ότι ο ΟΠΙ είχε δεχτεί δωρεά ύψους 120.000 ευρώ από την ΑΕΠΙ, την οποία υποτίθεται πως όφειλε να ελέγχει» επισήμανε.

Αντί απαντήσεων, η κα Σταματούδη προτίμησε την οδό των εξωδίκων. Έστειλε εξώδικες διαμαρτυρίες σε Σκουρολιάκο, Αυγή (επειδή αναπαρήγαγε τις δηλώσεις του βουλευτή) και «Έθνος» (για όσα είχε γράψει έναν χρόνο πριν!). Ευτυχώς, από το «στόχαστρο» της νέας προέδρου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ξέφυγε το σωματείο Ελλήνων δημιουργών και κληρονόμων ΑΣΜΑ+, το οποίο είχε ασκήσει έντονη κριτική στο υπουργείο Πολιτισμού περί διαγραφής της έως τώρα προσπάθειας εξυγίανσης του χώρου.

Η τακτική της κας Σταματούδη προφανώς και έχει πολιτικό αντίκτυπο στον βουλευτή σύζυγό της. Δεν πρόκειται για κάποιον ιδιώτη που δεν διεκδικεί μερίδιο χρόνου και χώρου στο δημόσιο διάλογο. Αντιθέτως, είναι αιρετός που αυτοβούλως έθεσε εαυτόν στη βάσανο της δημόσιας κριτικής. Η σύζυγός του μπορεί να κρίνει πως κάθε αναφορά του Τύπου στο πρόσωπό της πρέπει να απαντάται με δικαστικούς επιμελητές φορτωμένους με παραδοτέα εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές. Το ερώτημα περιορίζεται στο αν η σιωπή του βουλευτή της ΝΔ σημαίνει αυτομάτως έγκριση της φάμπρικας εξωδίκων και δη κατά συναδέλφων του. Γιατί μέχρι στιγμής αυτή η εντύπωση δημιουργείται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter