Κυρώθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης και σιωπής για τις υποκλοπές

Κυρώθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης και σιωπής για τις υποκλοπές

Πέρασε με 156 «Ναι» και 143 «Όχι» ο προϋπολογισμός για το έτος 2023 από το ελληνικό κοινοβούλιο. Απών ήταν ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης έπειτα από την διαγραφή του από τη ΝΔ μπροστά στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε. \

Συγκεκριμένα οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας έλαβαν 190 “ναι”, 109 “όχι”, ενώ τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, 267 “ναι” και 32 “όχι”.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά την πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2023, μίλησαν, εκτός από τους 6 γενικούς και τους 13 ειδικούς εισηγητές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και 202 βουλευτές, δηλαδή συνολικά 227 βουλευτές (αριθμός μεγαλύτερος από όσους μίλησαν πέρυσι). Επίσης, μίλησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, 21 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 10 υφυπουργοί, δηλαδή 36 μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων. Οι πέντε συνεδριάσεις της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2023 διήρκησαν περίπου 60 ώρες.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ – Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει η Δημοκρατία και ο τόπος»

 

«Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επι των ημερών σας η Υπηρεσία διοικούνταν από τη Greek Mafia» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αποδίδοντας χωρίς αποστροφές την απόλυτη ευθύνη στον πρωθυπουργό για τις «βαθιές και ανεξίτηλες πληγές» που άνοιξε στη Δημοκρατία το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πέραν της σκληρής κριτικής που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την «άδικη αναδιανομή πλούτου» που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας στον προϋπολογισμό την πολιτική της προσήλωση στην όξυνση των ανισοτήτων μέσω της εξυπηρέτησης και της πριμοδότησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πολύκροτο σκάνδαλο του επιτελικού παρακράτους που δρούσε πότε μέσω της ΕΥΠ και πότε μέσω του Predator.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ – Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει η Δημοκρατία και ο τόπος»

Νέα επιδόματα για να αγοράσει χρόνο και κάλυψη των σκανδάλων του από τον Μητσοτάκη

 

Χωρίς να πει κουβέντα για την ταμπακιέρα και για τις αποκαλύψεις που μαστίζουν τον ίδιο και την κυβέρνησή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, σε μία ομιλία εικονικής πραγματικότητας για την οικονομία και την κοινωνία, υποσχόμενος ένα ιδιότυπο «food pass» από τα έσοδα που προβλέπει ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων.

Σε μία ομιλία που διήρκησε πάνω από μία ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να τοποθετηθεί σε όλα τα ζητήματα που καίνε την κυβέρνησή του, αφού εκτός της παραχάραξης που διέπραξε σε βάρος της οικονομικής πραγματικότητας των πολιτών, δεν είπε ούτε λέξη για τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, όπως τις χθεσινές για Γιώργο Κύρτσο και Τάσο Τέλλογλου, αλλά ούτε και για τη διαφθορά στους κόλπους του κόμματός του, με τις υποθέσεις της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Νέα επιδόματα για να αγοράσει χρόνο και κάλυψη των σκανδάλων του από τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter