Κύρτσος: Αποτυχημένος Όρμπαν ο Μητσοτάκης

Κύρτσος: Αποτυχημένος Όρμπαν ο Μητσοτάκης

Τα πυρά του εξαπέλυσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Κύρτσος σε άρθρο του στο ieidhseis, προχωρώντας σε μια σύγκριση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ούγγρο ομόλογό του.

Ο Κύρτσος συνέκρινε τον Μητσοτάκη με τον Όρμπαν, ωστόσο σημείωσε ορισμένες διαφορές του. Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Όρμπαν μίλησε για ξεκάθαρα αυταρχικό πολιτικό χαρακτήρα που δεν μπαίνει στη διαδικασία να μασκαρεύεται φορώντας νεοφιλελεύθερο προσωπείο. «Αντίθετα ο Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται σαν εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού ενώ η πολιτική του στα ΜΜΕ είναι ένα μείγμα βαλκανικής μιζέριας και μετασοβιετικού αυταρχισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για επιτυχημένη οικονομική πολιτική από πλευράς του Ούγγρου πρωθυπουργού. «Ο Μητσοτάκης έχει μόνο τις αυταρχικές μεθόδους και τα… mitsotanomics με τα οποία στηρίζει δυναμικά συγκεκριμένα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα -όπως τη Novartis και τους κυρίαρχους του φυσικού αερίου- σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», σημείωσε για να κλείσει λέγοντας πως: «Για αυτό θεωρώ τον Μητσοτάκη αποτυχημένο Όρμπαν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter