Κύρτσος: Γενική η ευρώ-καταδίκη Μητσοτάκη για τις διώξεις Βαξεβάνη-Παπαδάκου

Κύρτσος: Γενική η ευρώ-καταδίκη Μητσοτάκη για τις διώξεις Βαξεβάνη-Παπαδάκου

Με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Twitter ο Γιώργος Κύρτσος εκτοξεύει τα πυρά του εναντίον της αυταρχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη που με τους τελευταίους ελιγμούς της φανερώνει τον φόβο της απέναντι στο ενδεχόμενο μιας διεθνους κατακραυγής αναφορικά με την συγκάλυψη του σκανδάλου της Novartis και τις διώξεις Βαξεβάνη – Παπαδάκου.

Ο ίδιος βλέπει την εισαγγελική πρόταση ως απέλπιδα προσπάθεια αυτοπροστασίας ενός καθεστώτος που θεωρεί τους ερευνητές δημοσιογράφους τρομοκράτες και που δεν τρέφει κανέναν σεβασμό απέναντι στην διάκριση των εξουσιών αλλά και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας. Το καθεστώς αυτό για τον Κύρτσο αυτοπροστευτεύεται όχι γιατί έχει αντιληφθεί την εκτράχυνση της κατάστασης αλλά «Με βάση την εισαγγελική πρόταση η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατευτεί από διεθνή κατακραυγή για διώξεις Βαξεβάνη, Παπαδάκου, διατηρώντας το αφήγημα “σκευωρίας” για προεκλογικούς λόγους».

Ο Γιώργος Κύρτσος βλέπει δύο εμπόδια σε αυτό. Την «γενική ευρώ-καταδίκη Μητσοτάκη» αλλά και το γεγονός πως το «θέμα Τουλουπάκη έχει πάρει διαστάσεις».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter