Κύρτσος για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Λόμπι και όποιος αντέξει

Κύρτσος για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Λόμπι και όποιος αντέξει

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο δεν θα μπορούσε να διαφύγει των πυρών του Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος σε tweet στο οποίο προχώρησε υπογράμμισε την παντελή ανυπαρξία οποιουδήποτε συμπεράσματος σχετικά με «αντιμετώπιση της οικονομικής,ενεργειακής κρίσης που μας βασανίζει. Απλά θα επιβαρυνθούμε με δισεκ. δολάρια για την προμήθεια των F-35», αποδίδοντας ουσιαστικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην γενικότερη προσπάθεια του Μητσοτάκη να γίνουν ακόμα πιο φίλοι του, οι φίλοι της γείτονος χώρας, οι Αμερικάνοι.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος σε άλλο tweet,  ενώ ο Μητσοτάκης «εμφάνισε την Ελλάδα κόμβο για υγροποιημένο φ.αέριο χωρίς να υπάρχει η υποδομή. Δεν εξασφάλισε προτεραιότητα για το περιορισμένο υγροποιημένο φ.αέριο ΗΠΑ. Λόμπι και όποιος αντέξει», υπονοώντας πως ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών φίλων του για τους οποίους εξασφαλίζει με ποικίλους τρόπους την παραγωγή υπερκερδών.

 

Ενώ επανήλθε με τρίτο tweet λέγοντας πως «Η επίσκεψη Μητσοτ. στις ΗΠΑ ενισχύει σενάριο πρόωρων εκλογών. Επενδύθηκαν πολλά στη δημιουργία εντυπώσεων που δεν διαρκούν» αναφερόμενος στην τάση του Μητσοτάκη να αποπολιτικοποιεί την πολιτική μη αναφερόμενος δηλαδή στο ζήτημα της Τουρκικής προκλητικόητας και εξασφαλίζοντας την επιβαρυντική για την ελληνική οικονομία αγορά αεροσκαφών F-35 για την εξισορρόπηση της κατάστασης στο Αιγαίο και οικειοποιούμενος την θεσμική του θέση με σκοπό την ικανοποίηση της προσωπικής του επιθυμίας που δεν είναι άλλη από την επανεκλογή. Ο Κύρτσος υπογράμμισε πως «Φάνηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης οικονομικής,ενεργειακής κρίσης. Ο Μπάιντεν έχει ζητήσει εξοπλισμό Τουρκίας και περιμένουμε τα νέα του Κογκρέσου». Η πολιτική στάση του πρωθυπουργο

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter