Κύρτσος: Στη Γερμανία μειώνεται η εξάρτηση από το φυσικό αέριο- Στην Ελλάδα ότι πουν οι αεριούχοι

Κύρτσος: Στη Γερμανία μειώνεται η εξάρτηση από το φυσικό αέριο- Στην Ελλάδα ότι πουν οι αεριούχοι

Για πλήρες ενεργειακό αδιέξοδο κάνει λόγο ο Γιώργος Κύρτσος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του Twitter. Την ίδια στιγμή τονίζει η γερμανική ενεργειακή πολιτική αντανακλά σε αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη και απομάκρυνση από το φυσικό αέριο. Σε αδιέξοδο βρίσκεται το Μαξίμου και τα λόμπι αεριούχων. Στη Γερμανία 30% ηλεκτροπαραγωγής συμβαίνει με άνθρακα,λιγνίτη. Η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο πέφτει από 15% κάτω από 10%, για να μειωθεί εξάρτηση από ρωσικό φ.αέριο, LNG. Στην Ελλάδα 40-50% ηλεκτροπαραγωγής πραγματοποιείται από φυσικό αέριο, ενώ ο λιγνίτης είναι στο 7-8%. Λόμπι.»

Ο ευρωβουλευτής σε άλλο tweet του δεν διστάζει να σταθεί στην σχέση παρασιτικής αλληλεξάρτησης ανάμεσα στη γαλάζια κυβέρνηση και τους αεριούχους, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως στην Ελλάδα «η αδράνεια» μεταφράζεται «σε όφελος των funds Περιστέρη και Μυτιληναίου».

Σε τρίτη ανάρτηση του ο ευρωβουλευτής επικαλούμενος το εξώφυλλο των Finantial Times υπογραμμίζει «Η Γερμανία βάζει μπροστά τα εργοστάσια με άνθρακα ύστερα από τον περιορισμό στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα όμως ό,τι πουν οι αεριούχοι…».

Προς πλήρες αδιέξοδο μέχρι το φθινόπωρο. 1.Ο πόλεμος και ο ενεργειακός εκβιασμός της Ρωσίας θα έχει διάρκεια. 2.Οι Γερμανοί προετοιμάζουν μείωση κατανάλωσης ενέργειας,απομακρύνονται από φ.αερίου σε όφέλος άνθρακα. 3.Στην Ελλάδα αδράνεια σε όφελος funds,Περιστέρη,Μυτιληναίου,κα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter