Κυρώσεις των ΗΠΑ σε όποιον έχει εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα – Η Κίνα επιμένει

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε όποιον έχει εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα – Η Κίνα επιμένει

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν διεμήνυσε ότι σε περίπτωση που τα Ηνωμένα Έθνη δεν επιβάλουν σκληρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών της, έχει έτοιμο ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα υποβάλει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προς υπογραφή, το οποίο θα επιβάλλει κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα συναλλάσσεται με την Πιονγκγιάνγκ.

«Έχω έτοιμο ένα εκτελεστικό διάταγμα. Είναι έτοιμο να πάει στον πρόεδρο. Θα μου δίνει εξουσιοδότηση να σταματάω τις εμπορικές συναλλαγές και να επιβάλλω κυρώσεις σε οποιονδήποτε κάνει εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα. 

Ο πρόεδρος θα το εξετάσει όταν έρθει η ώρα, αφού δώσει στον ΟΗΕ χρόνο για να αναλάβει δράση», δήλωσε ο Μνούτσιν σε δημοσιογράφους στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από τη Βόρεια Ντακότα, όπου ο Τραμπ εκφώνησε ομιλία για τη φορολογική μεταρρύθμιση την οποία θέλει να προωθήσει.

Τι θα κάνει η Κίνα

Το υπουργείο Εμπορίου στην Κίνα δήλωσε σήμερα ότι θα εξακολουθήσει να χειρίζεται τα εμπορικά ζητήματα της Βόρειας Κορέας, με τρόπο που εξυπηρετεί την ειρήνη, την σταθερότητα, αλλά και την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Η δήλωση αυτή, έγινε στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης που πραγματοποιεί το υπουργείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter