Κύθηρα: Αισιοδοξία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Κύθηρα: Αισιοδοξία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Οι επόμενες δύο ώρες είναι κρίσιμες. Αν δεν αλλάξει κατεύθυνση ο άνεμος θα μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τη φωτιά στα Κύθηρα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Όπως είπε το μέτωπο της φωτιάς είναι μήκους έξι χιλιομέτρων. Στη μάχη με τις φλόγες μετέχουν πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης της χώρας. «Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά. Το έδαφος είναι δύσβατο, με ρείκια και θάμνους, και είναι δύσκολη η πρόσβαση για τα πεζοπόρα τμήματα» σημειώνει ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου

«Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα» επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, που έχει μεταβεί στο νησί.

«Δίνουμε όλοι τη μάχη, με επικεφαλής την πυροσβεστική για τον έλεγχο μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι πολύ γρήγορα θα ελέγξουμε την πύρινη λαίλαπα» τονίζει ο κ. Αποστόλου, ο οποίος σήμερα θα προεδρεύσει σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter