Κύθηρα – φωτιά: 97,2 ώρες πτήσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Κύθηρα – φωτιά: 97,2 ώρες πτήσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Μια συνολική εικόνα των εναέριων μέσω κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών, των αεροδιακομιδών αλλά και γενικά των επιχειρήσεών τους κατά το τελευταίο τριήμερο μας δίνει σχετικό αναλυτικό δελτίο.

Όπως αναφέρει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας το περασμένο τριήμερο, πέταξαν συνολικά 208,5 ώρες, συμμετέχοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη συμπλήρωσαν 97,2 ώρες πτήσεως. Συνολικά, τα CL-215, CL-415 και τα PZL πραγματοποίησαν 84 εξόδους.

Περαιτέρω PZL αεροσκάφη πραγματοποίησαν αποστολές επιτήρησης στη Λέσβο και στο Ζυγό Καβάλας. Στις 4 εξόδους συμπληρώθηκαν 5,4 ώρες πτήσεως.

Την ίδια ώρα, αεροσκάφη C-130, C-27J και ένα Σούπερ Πούμα, συμπλήρωσαν 15,1 ώρες πτήσεως μεταφέροντας 9 ασθενείς από νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και την ηπειρωτική χώρα, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Τέλος, ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα συμμετείχε στις έρευνες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου, που ξεκίνησαν το βράδυ της 3ης προς 4η Αυγούστου, για τον εντοπισμό 21χρονου υποβρύχιου αλιέα ο οποίος αγνοείτο από το πρωί της ίδιας ημέρας.

Ο 21χρονος βρέθηκε νεκρός το πρωί της επομένης από ιδιώτες δύτες στη θαλάσσια περιοχή Φάρα. Μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ στο λιμάνι Περάματος στον κόλπο της Γέρας και κατόπιν στο γενικό νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter