Κύθηρα: Σβήστηκε η φωτιά – αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Κύθηρα: Σβήστηκε η φωτιά – αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα στα Κύθηρα. Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να κατασβέσουν λίγες μικροεστίες που έχουν απομείνει ενεργές και να περιορίσουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Το σημείο «κλειδί» που έδωσε τέλος στην αγωνία των κατοίκων του νησιού ήταν τα ξημερώματα όπου ο αέρας είχε κοπάσει εντελώς και έτσι τα καναντέρ μπόρεσαν να επιχειρήσουν με άνεση σβήνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα το νησί με την φωτιά ενώ δεν έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα των παραθεριστών και των ντόπιων.

Το ρεύμα έχει αποκατασταθεί σε όλο το νησί, ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν μικροδιακοπές κατά τόπους.

Αντίθετα σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε στο Ποικίλο όρος, στο Ίλιον Αττικής, η οποία ξεκίνησε από την οδό Πανοράματος και καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά στην Υάμεια Μεσσηνίας.

Ταυτόχρονα, είναι οριοθετημένη πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στους Αγίους Αναργύρους Σπετσών, στο Λαγονήσι Αττικής (συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη), στο Γαλάτσι, κοντά στο Αλσος Βεΐκου και στην περιοχή Κούμανη Ηλείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter