Κύθηρα: Ενα αρματαγωγό κάνει το φέρι μποτ προς όφελος ιδιωτών επιχειρηματιών

Κύθηρα: Ενα αρματαγωγό κάνει το φέρι μποτ προς όφελος ιδιωτών επιχειρηματιών

Το αρματαγωγό «Ρόδος»… αγγάρεψε η κυβέρνηση για να μεταφέρει ιδιωτικά φορτηγά με προϊόντα στα Κύθηρα πριν δύο μέρες και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έβγαλε σχετική ανακοίνωση ότι έγινε «κατόπιν αιτήματος του Δήμου Κυθήρων»  και «στο πλαίσιο κάλυψης άμεσων εφοδιαστικών αναγκών του νησιού».

Ομως, η χρησιμοποίηση του αρματαγωγού σαν φέρι μποτ, γεννάει ερωτηματικά, καθώς δεν υπάρχει κάποιο γεγονός, π.χ. κακοκαιρία που να εμποδίζει κανονικά φέρι μποτ να κάνουν τη μεταφορά. Οσο για τα «άμεσες ανάγκες» δεν εξηγείται πώς προέκυψαν τόσο «άμεσες» που να χρειαστούν το Πολεμικό Ναυτικό.

«Η παραπάνω δράση, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, υπό τον μανδύα του κοινωνικού προσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων, την εκμετάλλευση που υφίσταται το στρατιωτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), το οποίο καλείται, με τα σοβαρά προβλήματα που υφίσταται, να ανταπεξέλθει εκτός των δύσκολων και απαιτητικών υπηρεσιακών του καθηκόντων και σε άλλα πέρα της αρμοδιότητάς του, σε όφελος τρίτων – ιδιωτών επιχειρηματιών!», αναφέρει σε επιστολή της προς τέσσερα υπουργεία η Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θράκης.

Ερωτήματα

Η επιστολή τής ΕΣΠΕΕΞ τελειώνει με πέντε ερωτήματα αφού εκφράσει έκφραση την αντίθεση της «στην εκμετάλλευση του στρατιωτικού προσωπικού υπέρ τρίτων, καλύπτοντας διαχρονικές ανεπάρκειες των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών του κράτους, συμβάλλοντας εμμέσως στη διατήρηση των υψηλών ποσοστών ανεργίας, παρακαλούμε όπως γνωρίσετε, τόσο στο στρατιωτικό προσωπικό, όσο και στους φορολογούμενους πολίτες αυτού του τόπου:

α. Πόθεν προέκυψε η ανωτέρω ανάγκη;

β. Η Στρατιωτική Υπηρεσία ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε αίτημα τρίτου για θαλάσσιες μεταφορές;

γ. Σε ποιόν ή ποιους άλλους απευθύνθηκε ο Δήμος Κυθήρων για την εν λόγω μεταφορά και γιατί -αν- αρνήθηκε/αν αυτός/αυτοί την ανάληψή της;

δ. Ποιο το κόστος της εν λόγω μεταφοράς και ποιόν επιβάρυνε;

ε. Τί είδους αποζημίωση έλαβε το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε για τις ανωτέρω υπηρεσίες, πέρα των συνήθων των υπηρεσιακών τους καθηκόντων;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter