Κυβέρνηση για πόθεν έσχες Μητσοτάκη: «Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός» – «Κρίμα» για τα συλλαλητήρια

Κυβέρνηση για πόθεν έσχες Μητσοτάκη: «Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός» – «Κρίμα» για τα συλλαλητήρια

Για τον βιαστή αστυνομικό: Δεν είναι μέλος της ΝΔ

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τα χθεσινά συλλαλητήρια των αρνητών του εμβολιασμού στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε μονολεκτικά: «Κρίμα».

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις στον δημόσιο τομέα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έλθει νομοθετική ρύθμιση. Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης δήλωσε το πρωί ότι θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αρνούνται τον εμβολιασμό. Εν των μεταξύ ασαφής παραμένει η θέση της κυβέρνησης για το αν θα επιτρέπονται μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ερώτηση για το αν οι εκκλησίες ως κλειστοί χώροι θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους η απάντηση ήταν ότι «υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα συζητούνται στην Επιτροπή» και πρόσθεσε ότι « η Εκκλησία έχει πει ότι στηρίζει την προσπάθεια εμβολιασμού και θεωρώ σημαντικό ότι απομονώνει μεμονωμένες φωνές. Έχει την δύναμη να επηρεάζει το ποίμνιο καλώντας τους πολίτες από άμβωνος να εμβολιαστούν».

Ανοιχτό άφησε όμως η κ. Πελώνη το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown για τους ανεμβολίαστους, όπως απείλησε πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν και δεν εξήγησε πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Σημείωσε ότι η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο και όπου χρειαστεί θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει οριζόντιο lockdown.

«Ας κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός ο κ. Τσίπρας»

Για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και το αν θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα που είπε χθες ότι «έχει πολλά να πει αλλά θα τα πει κατά πρόσωπο», η κ. Πελώνη απάντησε ότι «Δεν υπάρχει ειδική συζήτηση για το θέμα αυτό. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση, είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, έχει ξεκαθαριστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ότι δεν υπάρχει ζήτημα και δεν υπάρχουν σκιές. Όσο για τον κ. Τσίπρα είπε «όσο για τον κ. Τσίπρα ας κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός, πρέπει να έχει πολλά ζητήματα στο εσωτερικό του για να ξαναζεσταίνει το ίδιο φαγητό».

Για το θέμα που έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ο συλληφθείς αστυνομικός για την υπόθεση της 18χρονης στην Ηλιούπολη είναι μέλος της ΝΔ, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι δεν είναι μέλος της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter