Πυρκαγιές: Οταν τελειώνουν οι δικαιολογίες, έρχεται η σιωπή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πυρκαγιές: Οταν τελειώνουν οι δικαιολογίες, έρχεται η σιωπή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI

Αν είναι σε κάτι «άριστη» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η νυν και η προηγούμενη, είναι η επικοινωνιακή αντιμετώπιση των κρίσεων. Κάθε φορά, μετά το πρώτο σοκ, οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι βάζουν σε κίνηση τα γρανάζια με ένα μοναδικό σκοπό: Να κρυφτούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το είδαμε στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, το είδαμε στις πυρκαγιές της Εύβοιας και της Δαδιάς και το βλέπουμε ξανά στις τωρινές πυρκαγιές σε Κέρκυρα και Ρόδο.

Ειδικά στη Ρόδο, που καίει για ένατη μέρα, η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τις δικαιολογίες. Τα φιλικά της ΜΜΕ έπαιξαν για μέρες την «μεγαλύτερη εκκένωση του πλανήτη» (γιατί όχι του σύμπαντος;). Η κυβέρνηση κοροϊδεύει και οι πρόθυμοι αβαντάρουν. Με μια πρόχειρη έρευνα βλέπουμε ότι μόνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχουν γίνει πολλές εκκενώσεις λόγω πυρκαγιάς με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ρεκόρ τον Δεκέμβριο 2017 όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 286.000 άνθρωποι.

Οταν τελειώσουν οι δικαιολογίες έρχεται η σιωπή. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μαξίμου δόθηκε «οδηγία» σε υπουργούς και βουλευτές να απέχουν από τηλεοπτικά πάνελ που συζητούν τις πυρκαγιές και να εμφανίζονται σε ΜΜΕ μόνο μετά από συννενόηση με τους κυβερνητικούς αρμόδιους.

Αυτή η «οδηγία» δόθηκε επειδή υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες για την χαοτική εκκένωση των χωριών της Ρόδου, όπου το κράτος μετά τις εντολές από το 112, άφησε τουρίστες και κάτοικους να βρουν μόνοι τους το δρόμο, με τα πόδια ή σε καρότσες φορτηγών, προς ασφαλείς περιοχές. Και αν δεν υπήρχε η εθελοντική εργασία, η αυτοοργάνωση και η προσφορά από τους Ροδίτες θα έμεναν πεινασμένοι και άστεγοι.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter