Κυβέρνηση Μητσοτάκη: αυξήσεις και μπόνους ύψους 1,5 εκατ. για τα γαλάζια golden boys της ΕΡΤ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: αυξήσεις και μπόνους ύψους 1,5 εκατ. για τα γαλάζια golden boys της ΕΡΤ

Προς υπογραφή στα γραφεία των Σκυλακάκη και Οικονόμου βρίσκεται η εισήγηση που περιλαμβάνει έως και υπερδιπλάσιες αυξήσεις για μια κλειστή κάστα 75 στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με μόνο κριτήριο την κατάληψη θέσης ευθύνης στην ΕΡΤ. της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η προσβλητική τόσο για τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όσο και συνολικά για την κοινωνία δρομολογούμενη απόφαση της κυβέρνησης πριμοδοτεί τα «γαλάζιων» golden boys που τοποθέτησε στην ΕΡΤ η ίδια η Νέα Δημοκρατία όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης του κόμματος, Αναστασία Γκαρά.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμπληρώνουν πως οι υπέρογκες αυξήσεις θα συνοδευτούν και από ανάλογο μπόνους επίτευξης στόχων που μπορεί να υπερβεί και τις 24.000 ευρώ.

«Τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει, ο μισθός των εργαζομένων τελειώνει μέσα στις 10 πρώτες ημέρες σε σημείο που 3 στα 4 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπαταλήσει επιπλέον, τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ για δωράκια στα… «δικά της παιδιά» στην ΕΡΤ, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Οι νέοι μισθοί είναι προκλητικοί, τα μπόνους είναι προκλητικά, τονίζουν οι Μ. Κάτσης και Αν. Γκαρά, «όπως προκλητική είναι καθαυτή η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσου στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ο οποίος μάλιστα, δε διστάζει να διαμαρτυρηθεί ανοιχτά πως δεν αμείβεται αρκετά. Υπενθυμίζεται όπως τονίζουν ότι «ο κ. Γαμπρίτσος έχει ήδη καταφέρει να εξαιρέσει τον εαυτό του, καθώς και τον πρόεδρο κ. Ζούλα, από κάθε μισθολογικό περιορισμό και να εξομοιώσει τους μισθούς τους με τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου (νόμος Πέτσα – Λιβάνιου)».

Ενώ κάνουν λόγο για αναγκαιότητα ενίσχυσης σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. «Η ΕΡΤ χρειάζεται διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση».Ωστόσο αντί αυτών, «οι εργαζόμενοι και πολίτες βλέπουν μια ΕΡΤ της σπατάλης, της αδιαφάνειας, της μονομέρειας και της λογοκρισίας. Τώρα βλέπουν και μια ΕΡΤ των λίγων και αρεστών».

«Η επιλογή της Διοίκησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποτελεί ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για μια νέα ΕΡΤ σε μια νέα εποχή με σεβασμό στους εργαζόμενους της και τους πολίτες» καταλήγουν Μ. Κάτσης και Αν. Γκαρά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η δρομολογούμενη απόφαση της κυβέρνησης, να δώσει υπέρογκες αυξήσεις και μισθούς σε μια δράκα «γαλάζιων» golden boys που τοποθέτησε στην ΕΡΤ, έπειτα από σχετική εισήγηση της διοίκησης Ζούλα – Γαμπρίτσου, αποτελεί πρόκληση και ευθεία προσβολή, τόσο για τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όσο και συνολικά για την κοινωνία. Τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει, ο μισθός των εργαζομένων τελειώνει μέσα στις 10 πρώτες ημέρες σε σημείο που 3 στα 4 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπαταλήσει επιπλέον, τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ για δωράκια στα… «δικά της παιδιά» στην ΕΡΤ.

Η εισήγηση βρίσκεται προς υπογραφή στα γραφεία των κ.κ. Σκυλακάκη και Οικονόμου και, σύμφωνα με απάντηση σε σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα golden boys, περιλαμβάνει έως και υπερδιπλάσιες αυξήσεις για μια κλειστή κάστα 75 στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με μόνο κριτήριο την κατάληψη θέσης ευθύνης στην ΕΡΤ. Επιπλέον θεσπίζεται και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορεί να υπερβεί και τις 24.000 ευρώ.

Οι νέοι μισθοί είναι προκλητικοί, τα μπόνους είναι προκλητικά, όπως προκλητική είναι καθαυτή η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσου στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάλιστα, σε αυτή, δε διστάζει να διαμαρτυρηθεί ανοιχτά πως δεν αμείβεται αρκετά. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γαμπρίτσος έχει ήδη καταφέρει να εξαιρέσει τον εαυτό του, καθώς και τον Πρόσεδρο κ. Ζούλα, από κάθε μισθολογικό περιορισμό και να εξομοιώσει τους μισθούς τους με τον μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου (νόμος Πέτσα – Λιβάνιου).

Πρόκειται για την ίδια Διοίκηση, η οποία μαζί με την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει θέσει υπό την άμεση ευθύνη του τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αρνούνται εδώ και μήνες να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τα σωματεία των εργαζομένων, ακόμα και με τις χαμηλότερες αυξήσεις. Παρόλο που η ΕΡΤ έχει ικανοτάτους εργαζόμενους που βλέπουν τους κουτσουρεμένους από τα μνημόνια μισθούς τους να μένουν παγωμένοι εδώ και χρόνια.

Η ΕΡΤ χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η ΕΡΤ χρειάζεται διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση. Αντ’ αυτών, οι εργαζόμενοι και πολίτες βλέπουν μια ΕΡΤ της σπατάλης, της αδιαφάνειας, της μονομέρειας και της λογοκρισίας. Τώρα βλέπουν και μια ΕΡΤ των λίγων και αρεστών.
Η επιλογή της Διοίκησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποτελεί ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για μια νέα ΕΡΤ σε μια νέα εποχή με σεβασμό στους εργαζόμενους της και τους πολίτες.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter