Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δέλεαρ για τους επενδυτές το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ εν μέσω αύξησης της τιμής του νικελίου

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δέλεαρ για τους επενδυτές το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ εν μέσω αύξησης της τιμής του νικελίου

Την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την άμεση απόσυρση της τροπολογίας-έκτρωμα που προβλέπει ομαδικές απολύσεις 1.060 εργαζόμενων και άμεσο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ έναντι πινακίου φακής, η κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται με θέρμη την παράδοση της μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως παρότι σήμερα το νικέλιο σημειώνει τιμές ρεκόρ, αυτό αποτελεί «επιπλέον κίνητρο για επενδυτές».

Απεργία και συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καθώς μέσα στη Βουλή η αντιπαράθεση χτυπάει κόκκινο, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να επικρίνει την κυβέρνηση για την παράδοση της εταιρείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο υπέβαλε το documentonews.gr, με τον Γιάννη Οικονόμου να επιβεβαιώνει πως το αυτί της κυβέρνησης δεν ιδρώνει από την κριτική, αλλά και να μην απαντά για την ταυτότητα του «επενδυτή» που θα παραλάβει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη σε τιμή ευκαιρίας.

«Για ποιον επενδυτή ιδιώτη προορίζεται η ΛΑΡΚΟ και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η παράδοσή της σε αυτή τη συγκυρία που έχει σχεδόν διπλασιαστεί η τιμή του νικελίου;» ήταν συγκεκριμένα η ερώτηση στον Γιάννη Οικονόμου, με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να επιβεβαιώνει την κυβερνητική αποφασιστικότητα να ξεπουληθεί η εταιρεία πάση θυσία.

«Η Κυβέρνηση, εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχει εφαρμόσει μια διαδικασία με σκοπό τη σωτηρία της επιχείρησης με την εύρεση επενδυτή, που θα της επιτρέψει να λειτουργεί, να απασχολεί εργαζομένους και να λειτουργεί προς όφελος και της ελληνικής οικονομίας» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας με επιχείρημα πως η κυβέρνηση έχει φροντίσει για το μέλλον των 1.000 και πλέον απολυμένων εργαζόμενων «για ένα ικανό χρονικό διάστημα».

«Ταυτόχρονα, έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς αποζημίωση, χωρίς εισόδημα, αλλά και χωρίς δουλειά για ένα ικανό χρονικό διάστημα. Συνεχίζουμε την επιδίωξη της επιτυχίας αυτού του προγράμματος» ανέφερε ακολούθως ο Γ. Οικονόμου, ενώ κατέληξε με ένα εξωφρενικό επιχείρημα για την τιμή του νικελίου παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες εβδομάδες, η τιμή του νικελίου βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ πολλών ετών, καθώς η τιμή του αυξήθηκε σε σχέση με την προ πολέμου κατάσταση κατά πάνω από 62%. Από μόνο του το γεγονός, την ώρα που η εταιρεία απολύει όλους τους εργαζόμενους και αναμένεται να παραδοθεί «καθαρή» σε ιδιώτη επενδυτή συνιστά πρόκληση και γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Ερωτήματα που η κυβέρνηση απαντά λιτά και προκλητικά διά του εκπροσώπου της, αφού όπως ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, «φαντάζομαι ότι ο διπλασιασμός της τιμής του σιδηρονικελίου, εάν είναι έτσι όπως το λέτε, θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για επενδυτές, προκειμένου να προσέλθουν στη διαδικασία και να διεκδικήσουν την απόκτηση της επιχείρησης».

Πάντως, η ταυτότητα του «επενδυτή» που θα παραλάβει έναντι πινακίου φακής τη ΛΑΡΚΟ παραμένει επτασφράγιστο μυστικό…

Διαβάστε επίσης: 

«Πρόταγμά μας η μείωση της ανεργίας» λέει ο Σταϊκούρας ενώ δρομολογεί 1.084 απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά της τροπολογίας μαζικών απολύσεων στη ΛΑΡΚΟ – «Νομοθετείτε σαν μαφιόζοι»

ΛΑΡΚΟ: Απολύουν τους εργαζόμενους – Κινητοποίηση το μεσημέρι της Τρίτης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter