Κυβέρνηση Μητσοτάκη και πραγματικότητα – «Μαγικά» στη μέτρηση της ανεργίας μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ-ΟΑΕΔ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη και πραγματικότητα – «Μαγικά» στη μέτρηση της ανεργίας μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ-ΟΑΕΔ

Πάντα υπήρχαν ενστάσεις και ερωτηματικά για τις μετρήσεις της ανεργίας από τους κρατικούς οργανισμούς. Αυτό όμως που συμβαίνει στη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη μάλλον δεν έχει προηγούμενο.

Ειδικά για τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021 τα στοιχεία που δίνουν ΟΑΕΔ και ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι μόνο διαφορετικά αλλά είναι και αλλοπρόσαλλα.

Ας τα δούμε:

Για τον Ιούνιο ο ΟΑΕΔ δίνει 948.722 ανέργους ενώ η ΕΛΣΤΑΤ 700.990.

Για τον Ιούλιο ο ΟΑΕΔ δίνει 1.002.261 ανέργους ενώ η ΕΛΣΤΑΤ 664.384.

Βλέπουμε κατ’ αρχήν ότι για τον Ιούνιο η διαφορά των δύο οργανισμών είναι 247.732 άτομα ενώ για τον Ιούλιο η διαφορά είναι 337.877.

Παρατηρούμε όμως επίσης ότι ενώ για τον ΟΑΕΔ αυξήθηκε η ανεργία μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου κατά 53.539 άτομα για την ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκε κατά 36.606 άτομα.

Και πλέον προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το επεμβατικό χέρι της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα δεδομένα των δύο αυτών οργανισμών.

Γιατί ενώ πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες για τη μείωση της ανεργίας των Ιούλιο, μήνα που η χώρα έβγαινε από το lockdown και ο τουρισμός ανέβαινε, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ από την άλλη ο ΟΑΕΔ δίνει αύξηση των ανέργων.

Δηλαδή και φαίνεται ότι τον Ιούλιο η ΕΛΣΤΑΤ έχει «εξαφανίσει» 337.877 ανέργους σε σχέση με τον ΟΑΕΔ μειώνοντας τους ανέργους και ο ΟΑΕΔ δίνει αύξηση της ανεργίας.

Πάντως ότι και να λένε τα στοιχεία, η αλήθεια είναι ότι όσο και να θέλουν να κρύψουν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter