Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Καμία ενημέρωση στην αντιπολίτευση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Καμία ενημέρωση στην αντιπολίτευση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Στην ενημέρωση – λιβανιστήρι που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης φαίνεται πως επιθυμεί η κυβέρνηση να αφήσει την ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των πολιτών, καθώς από τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν σκοπό να καλέσουν τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η συζήτηση που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν φύγει για τις ΗΠΑ παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Δείτε επίσης: Βερμπαλισμός Οικονόμου: «Βαθυστόχαστος πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας» ο Μητσοτάκης

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντοτε είναι ανοιχτός στο οποιοδήποτε αίτημα για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών κομμάτων» ανέφερε σε μία από τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια αλλά και στο περιθώριο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, στην πρώτη από την επιστροφή του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλώθηκε σε μία επιχείρηση εξύμνησης και προσωπολατρείας του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στις ΗΠΑ, χωρίς να προαναγγείλει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των λοιπών κομμάτων της Βουλής για τα όσα συνέβησαν και συμφωνήθηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Απαντήσεις δεν είχε ούτε όταν ερωτήθηκε εάν η απάντησή του σημαίνει με κατ’ ιδίαν συναντήσεις ή με μία συζήτηση στη Βουλή, καθώς αρκέστηκε να απαντήσει πως «αυτό σημαίνει αυτό ακριβώς που σας είπα».

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ήταν η κυβέρνηση που διέρρευσε στον φιλοκυβερνητικό Τύπο την πρόθεση του πρωθυπουργού να συνεδριάσει η Βουλή με θέμα τα ενεργειακά, αμέσως μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, όταν ο Γ. Οικονόμου ερωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα, παραπέμποντας στο εγγύς μέλλον για τις όποιες ανακοινώσεις.

«Αναμένουμε τη συζήτηση στη Βουλή για την ενέργεια, όπως είχατε ήδη πει» ερωτήθηκε συγκεκριμένα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποκρίνεται πως «δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα η συζήτηση, αλλά όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, θα γίνει πολύ σύντομα. Ο πρωθυπουργός έχει υποχρεώσεις το επόμενο διάστημα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά θα γίνει σύντομα. Δηλαδή θέλω να πω μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει».

Σημειώνεται πως οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα των πολιτικών συντακτών ρωτούσαν μετά την ενημέρωση επίμονα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το εάν και πότε ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την αντιπολίτευση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει μονότονα πως «δεν έχει υπάρξει κάποιο αίτημα για ενημέρωση», αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχουν καμία διάθεση να λάβουν πρωτοβουλία για να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής.

Η αποστροφή του πως «είναι τόσο μεγάλο το γεγονός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ που μιλάει από μόνο του. Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντοτε είναι ανοικτός στο οποιοδήποτε αίτημα για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών κομμάτων» είναι ενδεικτική της προσέγγισης της κυβέρνησης, που φαίνεται πως επιθυμεί να αφήσει την ενημέρωση στο επικοινωνιακό σόου του κυβερνητικού εκπροσώπου, και της αντίστοιχης παρουσίασής της από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter